5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 11.09.2015

Cum isi saboteaza statul roman procesul cu Enel, cu miza de peste 1 miliard de euro, din cauza unui razboi cu managementul Electrica - ANPC nu atacă cu apel decizia Tribunalului împotriva OTP Bank. Clienții nu știu ce dobânzi vor plăti la credite - Încă doi jucători de pe piaţa de bricolaj vor părăsi România - Topul celor mai mari fabrici din România, companiile care ţin turate motoarele industriei - Cum a ajuns un român dealer la cea mai mare bursă de flori a planetei, din Amsterdam. Citeşte pe larg revista presei din 11 septembrie 2015.
Economica.net - vin, 11 sept. 2015, 04:48
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 11.09.2015

Cum isi saboteaza statul roman procesul cu Enel, cu miza de peste 1 miliard de euro, din cauza unui razboi cu managementul Electrica – Hotnews.

ANPC nu atacă cu apel decizia Tribunalului împotriva OTP Bank. Clienții nu știu ce dobânzi vor plăti la credite – Profit.ro. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis să nu atace cu apel decizia Tribunalului București din procesul pe clauze abuzive cu OTP Bank, potrivit președintelui Marius Dunca. ANPC va cere lămurirea sentinței pentru a vedea ce dobânda vor plăti clienții în continuare, după ce instanța a declarat abuzivă clauza privind variația acesteia conform cu politica băncii. În schimb, OTP spune că își va exercita dreptul de apel.

Omer Susli, Praktiker: Încă doi jucători de pe piaţa de bricolaj vor părăsi România – Capital. Fiecare companie care a ieşit de pe piaţa de bricolaj, care a intrat în insolvenţă sau şi-a închis activitatea a contribuit la pierderea credibilităţii pieţei în faţa instituţiilor financiare şi a furnizorilor, a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker România, în cadrul unui seminar pe teme imobiliare.

Topul celor mai mari fabrici din România, companiile care ţin turate motoarele industriei – ZF. Automobile Dacia (automotive), Rompetrol Rafinare (petrol), Petrotel Lukoil (petrol), Ford (auto) şi ArcelorMittal sunt cele mai mari companii din industria prelucrătoare din România în 2014, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Alte cinci fabrici din industria componentelor auto (trei fabrici Continental, una Michelin şi una Autoliv) completează topul celor mai mari zece companii din industria prelucrătoare.

Cum a ajuns un român dealer la cea mai mare bursă de flori a planetei, din Amsterdam – Adevărul. Întreprinzătorul bucureştean Traian Săplăcan şi-a urmat pasiunea pentru flori şi – după mai multe peripeţii prin mediul de afaceri autohton – a urcat pe platformele de tranzacţionare ale World Flower Exchange din Amsterdam.

BNR se retrage din sistemul naţional de plăţi Transfond – ZF.

Cine face jocurile pe piaţa cerealelor? – Capital. Primii zece traderi de cereale au avut afaceri de 3 miliarde euro, anul trecut, după ce au tranzacţionat 20% din valoarea producţiei totale. Astfel, cuvântul lor este decisiv în stabilirea preţurilor.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...