5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 18.06.2016

Cum au evoluat în 2014 afacerile de lângă blocul tău: Mega Image, Billa sau Dristor Kebap - Raiul bucureștean al hipermarketurilor ridicat peste mormântul fabricilor Epocii de Aur - Calvarul urbanizării Bucureştiului - O nouă reţea de magazine se ridică pe scheletul Leonardo - Banca lui Umbrărescu a încheiat primul an cu pierderi de 35 milioane de lei. Citeşte pe larg revista presei din 18 iunie 2015.
Economica.net - joi, 18 iun. 2015, 05:18
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 18.06.2016

Complexul proximității: Câți bani băgăm în buzunarele magazinelor din jurul caselor noastre – adevărul financiar. Cum au evoluat în 2014 afacerile de lângă blocul tău. Mai precis, ce au făcut Mega Image, Billa, Dristor Kebap, Belforno sau Helpnet.

Raiul bucureștean al hipermarketurilor ridicat peste mormântul fabricilor Epocii de Aur – Pallady Valley – adevărul financiar. Orientați către terenurile fostelor fabrici ceaușiste, retailerii au resuscitat piața imobiliară de la marginea Capitalei. Zone din sud-estul Bucureștiului care nu valorau mare lucru la începutul anilor 2000 concurează acum Nordul imobiliar.

Calvarul urbanizării Bucureştiului – Capital.

Prăpăd în agricultură. Estimările fermierilor sunt din ce în ce mai sumbre – Capital. Seceta face ravagii în agricultura din România. Fermierii îşi modifică estimările de la o lună la alta, şi vin cu predicţii din ce în ce mai sumbre. În această perioadă, agriculturorii recoltează orzul şi spun ca producţiile sunt cu 30%-40% mai mici decât în 2014.

Comisia începe evaluarea programului cu România. FMI așteaptă rezultatul pentru a decide asupra Acordului – cursdeguvernare.ro.

Rata de neperformanţă la creditele companiilor, dublă faţă de cea la creditele populaţiei – ZF. Finanţările acordate companiilor au înregistrat în anii de criză cea mai mare rată de neperformanţă, vârful ajungând la 24% în prima jumătate a anului trecut, iar pe valute cele mai mari rate ale creditelor neperformante (NPL) au fost în cazul creditelor corporate în franci elveţieni şi în euro, maximele fiind de 61%, respectiv 24%.

O nouă reţea de magazine se ridică pe scheletul Leonardo – ZF. O parte dintre spaţiile în care funcţionau anterior magazine Leonardo – reţea aflată în faliment începând cu acest an – au fost preluate de o nouă companie care vine cu un brand, cu un logo şi cu un design de magazin similare cu ale celui care a fost timp de aproape două decenii liderul pieţei locale de încălţăminte.

Banca lui Umbrărescu a încheiat primul an cu pierderi de 35 milioane de lei – ZF. Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI), deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a încheiat anul trecut cu o pierdere netă de 35 milioane de lei, dar şi-a crescut de 2,5 ori activele bilanţiere şi de peste zece ori stocul creditelor, potrivit datelor din raportul anual al băncii.

Te-ar mai putea interesa și
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape 20 de ani pe pierderi. Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu se vor întâlni cu......
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Deși dezvoltă programe prin care încearcă să atragă producători locali de partea lor, dar și capital de imagine și ...
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru construirea liniei ...
Se dezgheață piața de energie? Nuclearelectrica a încheiat noi contracte de vânzare de energie electrică până la finalul anului 2025
Se dezgheață piața de energie? Nuclearelectrica a încheiat noi contracte de vânzare de energie electrică până la ...
Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, controlat de stat, a încheiat, din nou, în piața de ...