5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.07.2014

Miliardarul Richard Branson promovează Bucureştiul, decizia pentru Comarnic -Braşov se mută la toamnă, ce spune Ponta despre Chevrom şi Gazprom şi care sunt cele mai râvnite facultăţi de la ASE. Citeşte pe larg revista presei din 25 iulie 2014
Economica.net - vin, 25 iul. 2014, 05:19
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 25.07.2014

ZF: Cibernetica, Relaţiile Internaţionale şi Contabilitatea sunt facultăţile care adună cei mai mulţi candidaţi pentru ASE. Aproape 8.500 de absolvenţi de bacalaureat şi-au încercat norocul în această vară la una dintre cele unsprezece facultăţi din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, instituţie care şcolarizează anual peste 20.000 de studenţi. Cei mai mulţi au ales Facultatea de cibernetică, statistică şi informatică economică (circa 1.900 de tineri), preferinţele candidaţilor ASE fiind similare cu cele de anul trecut.

Adevărul: O companie a miliardarului Richard Branson promovează Bucureştiul ca loc potrivit pentru a deschide o afacere şi a deveni antreprenor. „Gândiţi-vă la hub-uri globale pentru deschiderea de afaceri şi România nu este probabil prima ţară care vine în minte. Dar poate este vremea să regândiţi lucrurile…“. Aşa începe prezentarea Bucureştiului şi a României pe Virgin Entrepreneur, parte a Virgin Group, deţinut de către miliardarul Richard Branson.  Site-ul prezintă apoi Bucureştiul drept unul dintre cele mai bune locuri de lume pentru a începe o afacere, potrivit unei postări din data de 4 iulie. Printre argumentele pro se află populaţia de 1,9 milioane de locuitori a Capitalei, costurile operaţionale mici şi „bogăţia de capital intelectual“, iar printre argumentele contra se află faptul că se face greu rost de capital şi este nevoie de mai mult suport pentru startup-uri.

ZF: Decizia pentru Comarnic -Braşov se mută la toamnă. Promisiunea fostului ministru al transporturilor Dan Şova de a semna contractul pentru construirea în concesiune a autostrăzii Comarnic – Braşov în această vară este complet anulată de actualul ministru al transporturilor Ioan Rus, care spune că abia la toamnă se va lua decizia cu privire la semnarea contractului sau reluarea licitaţiei.

Adevărul – Victor Ponta: Nici mie nu-mi place Chevron, dar mai bine decât Gazprom. Premierul Victor Ponta s-a declarat un susţinător a exploatării gazelor de şist, cu respectarea celor mai înalte standarde de mediu, în cazul în care prospecţiunile efectuate de către companiile care au concesionat perimetre în ţara noastră vor arăta că România are astfel de resurse. „Nici mie nu-mi place Chevron, dar mai bine decât Gazprom“, a afirmat primul-ministru la Adevărul Live. „La Pungeşti s-a încheiat explorarea şi nu s-a ars nicio cultură. Dacă vom avea gaze de şist, în legislaţia privind redevenţele în Parlament se va decide. Dacă mă întrebaţi pe mine, trebuie exploatate, dar cu respectarea celor mai înalte standarde de mediu“, a spus Ponta.

Capital: Asigurarea casei NU te apără de graffiti sau explozia cazanului cu ţuică. Poliţa facultativă de asigurare a casei exclude de la despăgubiri o serie de riscuri. Companiile de profil au avut grijă să treacă în contractele tip situaţii neprevăzute pentru care clientul nu poate cere bani, printre acestea numărându-se naţionalizarea, războiul sau depresia provocată proprietarului de surparea unui perete.

Bursa: MKB, cumpărată de statul ungar. Banca germană de stat Bayerische Landesbank (BayernLB) a anunţat, ieri, că vinde instituţia de credit maghiară MKB Bank către Guvernul ungar. Valoarea tranzacţiei este de 55 milioane euro, potrivit Bloomberg. Transferul proprietăţii asupra MKB ar urma să se realizeze până în luna septembrie, în cadrul acordului BayernLB renunţând la datorii în valoare de 270 milioane euro pe care ar fi trebuit să le ramburseze banca ungară.

Te-ar mai putea interesa și
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 milioane de tone raportate în 2022 la 20,571 milioane tone, în......
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a ...