5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 3.12.2015

Cel mai ieftin RCA s-a scumpit cu 20% în ultimele opt luni - O nouă strategie pentru privatizarea Oltchim - Cade mitul superinternetului din România - Topul companiilor de asigurări cu cele mai multe reclamaţii - Trenurile mai pot întârzia încă patru ani fără despăgubiri pentru călătorii români - România intervine în procesul împotriva Austriei, pentru ajutoare de stat către China Nuclear. Citeşte pe larg revista presei din 3 decembrie 2015.
Economica.net - joi, 03 dec. 2015, 05:58
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 3.12.2015

Cel mai ieftin RCA s-a scumpit cu 20% în ultimele opt luni – Profit. Un șofer din România plătea, la finele lunii noiembrie, pentru o poliță RCA, cu 20% mai mult decât în martie, potrivit calculelor Profit.ro. Există cazuri în care brokerii de asigurare practică prețuri diferite pentru aceeași poliță, emisă de aceeași companie, deși legea spune că nu ar trebui să existe diferențe de preț.

O nouă strategie pentru privatizarea Oltchim: angajarea unei bănci de investiţii care să găsească peţitori pentru combinat – adevărul financiar.

Cade un mit: România ocupă doar locul 59 din 167 în topul ţărilor cu cel mai bun internet fix şi mobil – ZF.

BRD: Darea în plată a provocat cea mai gravă recesiune la nivel mondial de după criza din 1929 – Profit.

Topul companiilor de asigurări cu cele mai multe reclamaţii. Asirom a luat locul Astra, iar Euroins şi City completează podiumul asigurătorilor sancţionaţi de clienţi – ZF.

Trenurile mai pot întârzia încă patru ani fără despăgubiri pentru călătorii români – Adevărul.

Giganţii IT chinezi vor să se extindă în România – Capital.

Clubul restrâns al managerilor români care conduc companii de un miliard de euro – ZF. Mariana Gheorghe (OMV Petrom), Kinga Daradics (MOL România) sau Virgil Metea (Romgaz) au mandate de conducere a unor companii cu afaceri de cel puţin un miliard de euro. Lor li s-a alăturat Ionuţ Ardeleanu, noul director general al re­tailerului Auchan România.

CNADNR a cheltuit în 11 luni doar jumătate din bugetul alocat. Situația la zi a proiectelor în derulare – cursdeguvernare.ro.

România intervine în procesul împotriva Austriei, pentru ajutoare de stat către China Nuclear – Profit. România intervine în procesul în care Austria se opune acordării de către Marea Britanie, cu avizul Comisiei Europene, a unui ajutor de stat către compania China General Nuclear Power pentru construcția unei centrale nucleare, Guvernul de la București încercând astfel să evite blocarea acestui ajutor. Motivul este simplu: România vrea să ridice cu aceeași companie, și tot cu ajutor de stat, reactoarele 3-4 la centrala nuclear-electrică din Cernavodă.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...