5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 5.07.2014

Ofertă-record pe piaţa terenurilor din România, Fiscul fură startul în procedura de insolvenţă şi execută patronii, top 15 afaceri eoliene şi ce vrea Kaufland să facă în România. Citeşte pe larg revista presei din 5 august 2014
Economica.net - mar, 05 aug. 2014, 05:27
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 5.07.2014

Agrointeligenta – Ofertă-record pe piața terenurilor din Romania: 10.000 de hectare la vânzare ”dintr-un foc”. Cine ar putea cumpăra uriașa fermă evaluată la 50.000.000 de euro.

Capital: Fiscul ia cireaşa de pe tort: Fură startul în procedura de insolvenţă şi execută patronii. Fiscul are posibilitatea să execute silit persoanele care au cauzat falimentul unei firme atunci când există riscul să nu încaseze nimic prin procedura din legea insolvenţei. Astfel, statul are un avantaj în faţa celorlalţi creditori. Guvernul, prin vocea premierului Victor Ponta, a anunţat că legea insolvenţei este o victorie pentru bugetul de stat. Din cele 44 de miliarde lei, datorii acumulate de firmele insolvente la buget, ar urma să fie recuperate 4 miliarde lei. Cifrele avansate de şeful executivului au contrariat mediul de afaceri de vreme ce legea, oricât de favorabilă statului, nu poate fi retroactivă. Prin urmare, debitele vechi vor fi recuperate în baza legii care a funcţionat până pe 28 iunie când a intrat în vigoare noul Cod al insolvenţei.

ZF – Top 15 afaceri eoliene: creşteri de 30 de ori pe an sau marje de profit de 87%.  Cele mai mari 15 companii care produc energie eoliană din România au avut anul trecut afaceri de peste 418 milioane de euro, de 3,5 ori mai mari faţă de cele din 2012, la care au bifat profituri nete cumulate de aproape 100 de milioane de euro. Banii au venit mai mult din subvenţiile acordate de stat şi plătite de toţi consumatorii, în contextul în care certificatele verzi au generat mai mulţi bani decât activitatea de bază, producţia de energie. România a avut până la începutul acestui an una dintre cele mai generoase scheme de sprijin pentru energia verde la nivel european, lucru care se vede şi în rezultatele companiilor din sector.

Hotnews – Valea Oltului, blocata dupa inundatii; DN1, sufocat de trafic: Ce se intampla cu autostrazile Sibiu-Pitesti si Comarnic-Brasov care ar trebui sa descongestioneze traficul intre Ardeal si Bucuresti. Drumul National 7 care strabate Valea Oltului a fost inchis in weekend pentru reparatii in urma inundatiilor, iar pe DN1, pe Valea Prahovei, circulatia a fost aproape paralizata in urma aglomeratiei. In tot acest timp, autostrada Comarnic – Brasov, concesiunea care a fost anuntata ca un pariu politic de catre Victor Ponta, bate pasul pe loc si, la mai bine de un an si jumatate de la licitare, in discursul oficialilor se pomeneste despre o posibila anulare. Asta in timp ce procedurile pentru Sibiu – Pitesti, autostrada tergiversata birocratic de mai bine de doi ani, se prelungesc in continuare, iar termenul de finalizare, ba chiar de incepere a lucrarilor, inca nu se vede la orizont.

ZF – Kaufland şi-a stabilit obiectivul: afaceri de 2 miliarde de euro până în 2018. România are doar patru companii cu afaceri de peste 2 mld. euro, Dacia, două companii din grupul OMV şi Rompetrol Rafinare. Kaufland, lanţul de hipermarketuri cu preţuri mici, este în prezent liderul comerţului local, cu afaceri de 1,64 miliarde de euro anul trecut, în creştere cu aproape 14% faţă de 2012. Germanii au devenit liderul comerţului local în 2011 după ce au depăşit Metro Cash&Carry, care deţinuse supremaţia timp de 15 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a declarat, joi, directorul general al Fondului,......
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...