5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 7.11.2014

Cea mai bogată româncă are un nou moştenitor - Averea noului prim-vicepresedinte ASF - Cea mai rapidă transformare a unei zone din Bucureşti - despre autostrăzile din România. Citeşte pe larg revista presei din 7 noiembrie
Economica.net - vin, 07 nov. 2014, 05:54
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 7.11.2014

Adevărul – Tariceanu, viitorul premier propus de Ponta: Va trebui sa reconsideram cota unica de impozitare de 16%, care a fost fetisizata de unii. România are cea mai scăzută fiscalitate din Europa şi va veni momentul în care nivelul actual de 16% al cotei unice să fie reconsiderat pentru că pretenţiile sunt în creştere, există nemulţumiri legate de lipsa de proiecte în infrastructură sau a altor investiţii, a declarat în urmă cu o săptămână, la Europa FM, Călin Popescu Tăriceanu, propus de Victor Ponta pentru funcţia de premier.

Hotnews – Averea noului prim-vicepresedinte ASF: In 2013 a incasat aproape 230.000 de euro ca vicepresedinte CSA si apoi membru si consilier in ASF. Cornel Coca Constantinescu, noul prim-vicepresedinte ASF, in locul lui Marian Sarbu a carui numire a fost neconstitutionala, a spus joi ca si-a actualizat declaratia de avere cu veniturile salariale din 2013 si ca nu se are in vedere momentan acordarea de prime de Craciun pentru angajatii ASF in acest an, raspunzand unei intrebari HotNews.ro. Datele din noua declaratie de avere arata ca acesta a incasat anul trecut venituri brute de natura salariala de peste 1,01 milioane lei (aproape 230.000 de euro) ca vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si ulterior ca membru si consilier in conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Business Magazin: Cea mai bogată româncă are un nou moştenitor. Cea mai bogată femeie din România, Veronica Guşă de Drăgan, cu afaceri în distribuţia de GPL, energie şi imobiliare, a declarat că prioritatea sa, în plan personal, o reprezintă, potrivit Forbes, cei patru băieţi, unul de 15 ani, doi de 13 ani (gemeni) şi un copil în vârstă de un an. Al patrulea copil al celei mai bogate românce va moşteni, aşadar, un sfert din imperiul deţinut de mama sa.

ZF – Cea mai rapidă transformare: zona Barbu Văcărescu – Floreasca s-a schimbat radical în plină criză prin investiţii de 600 mil. euro. Pe o rază de mai puţin de un kilometru în jurul staţiei de metrou Aurel Vlaicu, investitorii imobiliari au construit şi continuă să ridice clădiri de birouri în care la final ar putea lucra 40.000 de oameni. Doi dintre investitori – sud-africanul Martin Slabbert şi grecul Ioannis Papalekas – vor să controleze această zonă care până la venirea crizei era, din punct de vedere imobiliar, doar o pată gri pe harta Capitalei.

Capital – Clujeanul care deţine 90 ha lângă fosta fabrică Nokia se relansează în imobiliare sub brand american. Antreprenorul Răzvan Cuc, care în 2008 a vândut dealerul de telefonie mobilă Plus GSM fondului spaniol GED Capital, se relansează în imobiliare după ce anul trecut a cumpărat master franciza regională Re/Max. Răzvan Cuc şi fratele său Tudor, fondatorii Plus GSM, au vândut la începutul anului 2008 reţeaua de 54 de magazine, care ajunsese al treilea partener, ca mărime, al Orange la nivel naţional, către firma Kahn International, care administrează reţeaua Fonomat şi care este controlată de fondul spaniol GED Capital. Tranzacţia a fost evaluată la acea dată la circa 10 mil. euro, însă acum, la aproape şapte ani de la încheierea contractului de vânzare, Răzvan Cuc spune că a încasat sub 5 mil. euro.

ZF – Risipa permanentă din ultimii şapte ani. România a plătit 4,3 mld. euro pe autostrăzi, suficienţi pentru 700 km. Cu 644 km de autostrăzi, dintre care numai 530 construiţi după Revoluţie, România rămâne prinsă în „păienjenişul“ subdezvoltării infrastructurii. CNADNR a plătit 4,3 miliarde de euro pentru proiecte de autostrăzi în perioada 2008-2014, iar în acelaşi interval reţeaua locală de şosele de mare viteză s-a mărit cu doar  373 de kilometri, numărând în prezent 644 de kilometri, potrivit unei analize a ZF pe baza informaţiilor transmise de compania de drumuri.

Te-ar mai putea interesa și
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, arată analiștii din cadrul......
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest ...
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la ...
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale ...