5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 9.11.2015

Softrans caută finanţare pentru construirea celui de-al treilea tren electric. Convoiul de vagoane va circula până la Atena - BCR va restitui astăzi 2 milioane lei din comisioanele încasate abuziv - Prima imprimantă 3D sută la sută românească. Citeşte pe larg revista presei din 9 noiembrie 2015.
Economica.net - lun, 09 nov. 2015, 06:02
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 9.11.2015

Compania Softrans caută finanţare pentru construirea celui de-al treilea tren electric. Convoiul de vagoane va circula până la Atena – Adevărul.

Prima imprimantă 3D sută la sută românească – DIGI24. Primele imprimante 3D „Made in Romania” sunt fabricate la Timişoara, iar afacerea a fost gândită de un tânăr programator. Dispozitivele, care pot fi folosite pentru proiectarea a tot felul de obiecte, de la pe piese auto şi până la decoraţiuni de interior, sunt exportate în toată Europa, dar şi Statele Unite sau Canada.

Prețul unei tragedii: Cât costă accidentul de la clubul Colectiv și ce șanse de supraviețuire au răniții – adevărul financiar.

Piperea: BCR va restitui astăzi 2 milioane lei din comisioanele încasate abuziv – Bursa. Banca Comercială Română (BCR) urmează să restituie, astăzi, o sumă de 2 milioane de lei, bani încasaţi în baza unor clauze declarate abuzive de către instanţă, după cum ne-a spus avocatul Gheorghe Piperea, care a acâştigat, recent, un proces colectiv pe clauze abuzive împotriva acestei bănci.

Guvernul a renuntat sa mai transforme CEC Bank in Banca nationala de Dezvoltare, preferand Eximbank – Hotnews. Desi in variantele preliminare se discuta despre transformarea CEC Bank intr-o Banca de Dezvoltare, dupa mai bine de un an de discutii a fost preferata cealalta banca la care Statul e actionar majoritar- Eximbank, dealtfel un jucator foarte mic din piata care avea el insusi nevoie de a se dezvolta. Proiectul de lege (pe care il puteti descarca din atasament) confirma ca Statul va plasa fonduri la noua Banca de Dezvoltare a Romaniei de 317 milioane de lei in anul 2017, alte 240 milioane in anul 2018 si de 239 milioane lei in anul 2019, aceste fonduri neavand impact asupra deficitului bugetar, spun oficialii romani. Presedintele acestei banci este Traian Halalai, al caruti mandat tocmai a fost prelungit cu inca 4 ani.Romania are in acest moment o banca de dezvoltare- BRD-GSG (Banca Romana de Dezvoltare-Groupe Societe Generale), dar ea e privata, nu e controlata de Stat.

Pieţele financiare sunt convinse că americanii vor da startul majorării dobânzilor în decembrie – ZF.

Lupta pentru o piaţă de 10 mld. euro. Investiţii de 200 mil. euro în benzinării noi – ZF.

Braşov, judeţul în care industria și turismul au renăscut – Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Un procent de 71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, beneficii extra angajaţilor......
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Compania Farmec anunță că a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 358 de milioane de lei (peste 71 de milioane ...
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat ...
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...