5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 1.04.2015

Desant românesc pe Wall Street pentru promovarea Bursei. "România este un buy, buy, buy acum" - Un fond din China vine cu câteva zeci de milioane de euro pentru investiţii în România - Avertismentul lui Isărescu - Investitorii străini au ajuns să controleze jumătate din capitalul firmelor locale. Citeşte pe larg revista presei din 1 aprilie 2014.
Economica.net - mie, 01 apr. 2015, 05:04
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 1.04.2015

Desant românesc pe Wall Street pentru promovarea Bursei. „România este un buy, buy, buy acum“ – ZF. Creştere economică de 3% pe an, stabilitate politică, continuarea programului de privatizări şi randamente ridicate ale dividendelor au fost atuurile cu care bursa de la Bucureşti s-a promovat la New York în faţa investitorilor de pe Wall Street cu active în gestiune de peste 1.000 de miliarde de dolari, sperând că banii care „nu dorm niciodată“ vor găsi oportunităţi pe piaţa locală de capital.

Un fond din China vine cu câteva zeci de milioane de euro pentru investiţii în România – Capital. CEE Equity Partners, fond lansat de Eximbank din China pentru investiţii în Europa Centrală şi de Est cu active în administrare de 500 milioane dolari, va aloca în următorii doi-trei ani 20-60 milioane euro pentru proiecte şi companii din România. Sectorul energetic, transportul, agricultura şi producţia manufacturieră specializată sunt domeniile de interes ale entităţii.

Investitorii străini au ajuns să controleze jumătate din capitalul firmelor locale – ZF. Capitalul social al companiilor din România s-a majorat cu 34% în ultimii opt ani, la aproape 300 mld. lei în 2014, perioadă în care aportul investiţiilor străine a crescut de la 22% din total în 2007 la 50% la finalul anului trecut.

17% dintre companii romanesti sunt inactive fiscal – HotNews. Circa 17% dintre companii romanesti sunt inactive fiscal, iar cele mai multe firme cu risc de inactivitate fiscala se regasesc in Bucuresti, unde exista peste 90.000 de asemenea firme, se arata intr-o analiza a MemoX, o aplicatie care verifică dacă o firma e trecuta in registrul contribuabililor inactivi, dacă datele firmei in cauza corespund cu cele de la Finanțe sau daca se regăseste în Buletinul Insolvenței.

Centre-fantomă de informare pentru turişti, în localităţi fără potenţial – DIGI24. Avem sate încremenite în timp care l-au convins până şi pe prinţul Charles de frumuseţea lor. Tot la sate avem oameni ospitalieri şi mâncare cum numai natura ştie să ofere. Avem însă şi sate uitate de lume, fără apă curentă sau canalizare. Şi, chiar dacă pare greu de crezut, aici se cheltuiesc bani europeni nu pentru modernizare sau atragere de investitori, ci pentru promovare turistică.

Azomureş a ajuns să vândă două treimi din producţie către fermele româneşti – ZF

Mugur Isărescu avertizează: „Mai rău decât a nu reduce TVA e să-l reduci şi să revii după aceea” – DIGI24. Guvernatorul Băncii Naţionale a României le recomandă guvernanţilor să fie prudenţi în legătură cu reducerea taxei pe valoarea adăugată. Mugur Isărescu spune că măsura anunţată de executiv este analizată de experţii BNR, care vor face propriile simulări asupra efectelor pe care scăderea TVA le-ar avea asupra încasărilor bugetare.

Te-ar mai putea interesa și
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România și-a schimbat conducerea. Lucian Prună preia funcția de director general
Mogo România, compania specializată în acordarea finanțării pentru autovehiculele rulate și parte a grupului internațional Eleving Group, anunță schimbarea conducerii. Începând cu......
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Naţională a Poloniei (NBP) a încheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloţi (5,2 miliarde de dolari), ...
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit a fi pandemia de COVID-19, iar compania ...
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Municipiul Bucureşti ar putea candida pentru a găzdui Forumul Oraşelor 2025, conform unui proiect de hotărâre care va ...