Accident de autocar în Bulgaria: O româncă a murit, alţi 5 pasageri sunt internaţi la Veliko Târnovo

O româncă în vârstă de 27 de ani a murit duminică într-un accident al unui autocar cu 25 de pasageri care efectua o cursă din Turcia spre România, informează biroul de presă al directoratului regional al Ministerului de Interne din Veliko Târnovo, relatează agenţia de ştiri bulgară Focus.
Economica.net - Dum, 21 sept. 2014, 07:19
Accident de autocar în Bulgaria: O româncă a murit, alţi 5 pasageri sunt internaţi la Veliko Târnovo

Un autocar cu 25 de pasageri români care circula duminică de la Kusadasi spre România s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo, din primele informaţii rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor cinci, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Din primele informaţii furnizate de către reprezentanţii autorităţilor bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniţi grav, precum şi alte persoane cu răni uşoare, precizează sursa citată.

Conform unui comunicat al MAI, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanţi ai MAI şi ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situaţie.

Totodată, două elicoptere SMURD din Craiova şi Bucureşti vor decola spre Bulgaria pentru a prelua două dintre persoanele rănite grav.

‘Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI va analiza împreună cu medicii bulgari starea medicală a tuturor pasagerilor care au fost transportaţi la spitalul din Veliko Târnovo, având în vedere şi aducerea în ţară a altora dintre aceştia, dacă se impune. La locul accidentului vor ajunge consulul României în Bulgaria şi ataşatul de afaceri interne al MAI’, se arată în comunicat.

Pasul Republicii este în prezent închis după accidentul rutier, scrie Agerpres.

Agenţia Focus scrie că autocarul era înmatriculat în România şi că se deplasa între Stara Zagora şi Veliko Târnovo. Autocarul, condus de un cetăţean român de 44 de ani, s-a răsturnat pe carosabil.

O româncă de 27 de ani a murit la faţa locului, iar alţi cinci pasageri au fost răniţi şi spitalizaţi în oraşul Veliko Târnovo.

Şoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieşit negativ. În prezent, se efectuează teste pentru depistarea în organismul său a altor substanţe chimice. A fost declanşată o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului, relatează agenţia bulgară Focus.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...