O firmă controlată de Dragoş Bîlteanu până nu demult, a cumpărat un fond de investiţii mutual

SAI Muntenia Invest, administratorul Societăţii de Investiţii Financiare SIF Muntenia (SIF4) a cumpărat afacerea de management a fondului mutual Plus Invest. SAI Muntenia Invest este deţinută de SIF Banat Crişana (SIF1). Vânzătorul este firma de specialitatea a casei de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca.
Economica.net - lun, 15 dec. 2014, 10:25
O firmă controlată de Dragoş Bîlteanu până nu demult, a cumpărat un fond de investiţii mutual

În toiul scandalului legat de urmărirea penală a şefului său, Dragoş Bîlteanu, SAI Muntenia Invest a cumpărat afacerea de administrare a fondului mutual Plus Invest, de la firma de specialitate a casei de brokeraj SSIF Broker Cluj Napoca. SAI Muntenia Invest  administrează SIF Muntenia (SIF4), care a fost, până acum, singura sa afacere.

„Tranzacţia nu are nici o legătură cu evenimentele în care este implicat Dragoş Bîlteanu. A fost o simplă operaţiune de optimizare a operaţiunilor SAI Broker, din care au rezultat şi nişte mici venituri”, a declarat Grigore Chiş, directorul general al SSIF Broker Cluj Napoca, pentru ECONOMICA.NET.

SIF Muntenia are peste 18% din acţiunile SSIF Broker.

Dragoş Bîlteanu a fost preşedintele SIF Banat Crişana (SIF1), care controlează majoritatea acţiunilor SAI Muntenia Invest, până când Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a retras dreptul de a conduce SIF1, ca urmare a arestării sale.

Societatea de administrare a investiţiilor SAI Broker este deţinută de cea mai mare firmă independentă de brokeraj, SSIF Broker Cluj Napoca, care este, totodată, singurul intermediar la Bursă listat la cota acesteia.

Fondul deschis de investiţii Plus Invest, cu SAI Muntenia Invest. Fondul Plus Invest are active de peste un milion de lei şi este un fond cu expuere de risc diversificată.
Valoarea unei tranzacţii de acest tip pleacă de la cheluielile privind  înfiinţarea şi autorizarea fondului de investiţii şi este ajustată în plus cu o fracţiune din valoarea activelor acestuia.

Fondul are  peste 71% din plasamente în depozite bancare şi instrumente monetare şi restul în acţiuni şi alte fonduri de investiţii.

SAI Broker mai administrează un fond închis de investiţii, Bet-FI Index Invest cu active de 11,4 milioane de lei, şi un fond mutual FDI Fix Invest cu active de 2,1 milioane de lei.

SSIF Broker Cluj Napoca valorează la Bursă peste 38 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...