Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat. Magistraţii i-au admis cererea fostului premier

ADRIAN NĂSTASE poate fi ELIBERAT. Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea fostului premier de eliberare condiţionată din închisoare. Decizia nu este însă definitivă, iar procurorii DNA pot face contestaţie.
Economica.net - mie, 23 iul. 2014, 13:19
Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat. Magistraţii i-au admis cererea fostului premier

ADRIAN NĂSTASE, eliberat. Fostul premier a declarat, miercuri, în faţa instanţei, că nu va recunoaşte acuzaţiile pe care i le-a adus DNA nici dacă procurorii vor cere 10 ani de închisoare.

‘Reeducarea, în ceea ce mă priveşte, dacă înseamnă că trebuie să vin în faţa DNA şi să zic că acuzaţiile au fost corecte, nu o voi face niciodată. Poate DNA să ceară 10 ani de detenţie. De altfel, am făcut şi demersuri la CEDO pentru a ataca sentinţele primite’, a declarat ADRIAN NĂSTASE în faţa instanţei, relatează Agerpres.

Înainte de verdictul Instanţei, Andrei, fiul cel mare al fostului premier, declarase că el crede că tatăl său va fi eliberat.

Am convingerea că instanţa va analiza tot dosarul. Îndeplinim toate condiţiile să fim eliberaţi condiţionat. Nu cred că există vreun dubiu asupra modului în care tatăl meu întotdeauna a procedat, s-a comportat şi se comportă în continuare. Răspunsul este da: cred că vom avea parte de veşti bune”, a spus Andrei.

La data de 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca la cei patru ani de închisoare primiţi de fostul premier în dosarele ‘Zambaccian’ şi ‘Trofeul calităţii’ să se adauge şase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât acesta va executa în final patru ani şi şase luni de închisoare.

ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul ‘Zambaccian’. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul ‘Trofeul calităţii’, din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.

În dosarul ‘Zambaccian’, ADRIAN NĂSTASE a fost acuzat că a primit de la fostul şef al ISC Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi Bucureşti.

Citeşte continuarea articolului pe RomaniaTV.net

Te-ar mai putea interesa și
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), și în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelurile......
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea ...
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...