UPDATE Adriean Videanu, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie. Prejudiciu de 11 milioane de dolari

Preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat pentru a fi audiat, în contextul în care numele lui ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft, scrie Mediafax. După audieri, Videanu a fost reţinut de procurorii DNA, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.
Economica.net - joi, 29 ian. 2015, 14:07
UPDATE Adriean Videanu, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie. Prejudiciu de 11 milioane de dolari

Videanu a intrat la DNA chiar în momentul în care Elena Udrea a ieşit din sediul instituţiei, notează Agerpres.

Tot la DNA a venit şi Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş.

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, a fost reţinut joi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Adriean Videanu, scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, a fost scos joi seara cu cătuşe la mâini din sediul DNA, el fiind reţinut de procurori pentru 24 de ore, după ce a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu.

El se află în sediul DNA de mai multe ore, fiind citat în dosarul disjuns din cel în care a fost trimisă în judecată Alina Bica, fost şef al DIICOT.

Sursele citate au menţionat că Alina Bica, în calitate de şef al DIICOT, ar fi ridicat la 25 februarie 2014 în mod abuziv sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 de acţiuni deţinute de Videanu la SC TITAN MAR SA. 

Adriean Videanu era cercetat în dosarul DIICOT – Structura Centrală, alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale. 

Potrivit surselor, exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu de Bica l-ar fi ajutat efectiv pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi să obţină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor.

Astfel, ar fi rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz şi care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat în dosarul în care era cercetat.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...