Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele zece luni din 2017, faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută cu 11,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,7%, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.
Economica.net - joi, 14 dec. 2017, 08:16
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei s-a majorat atât ca serie brută cu 14,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,6%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, au crescut datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47,4%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+25,6%), comerţul cu autovehicule (+10,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,2%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate afacerile în comerţul auto au crescut cu 12,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele 10 luni din 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,7% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,7%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+9,6%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 17,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,5% datorată creşterii înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+6,8%), comerţul cu autovehicule (+5,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 6,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 3,2% datorată scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-8,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-6,4%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (-5,6%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,9%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au crescut cu 9,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 faţă de luna precedentă a crescut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016, a înregistrat o creştere cu 12,5% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+95,2%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+24,7%), comerţul cu autovehicule (+15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 a înregistrat o creştere cu 10,8% faţă de luna octombrie 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 19,4% mai mare comparativ cu luna octombrie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+35,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+16,9%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,2%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+2,0%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-25,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2017 a crescut cu 22,2% comparativ cu luna octombrie 2016.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...