Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu aproape 5%, în primele două luni din 2015

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele două luni ale anului, cu 4,9%, ca serie brută, şi cu 6,3% ca serie ajustată, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior, relevă datele Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate miercuri.
Economica.net - mie, 08 apr. 2015, 07:20
Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu aproape 5%, în primele două luni din 2015

În intervalul 1 ianuarie – 28 februarie 2015, majorarea cu 13,2% consemnată în comerţul cu autovehicule a contribuit în cea mai mare parte la creşterea cu 4,9% a volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută. De asemenea, valori în creştere s-au înregistrat în comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, respectiv întreţinerea şi repararea motocicletelor (+11,5%) şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+1,7%). La polul opus s-au situat activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule, cu scăderi de 3,3%, faţă de primele două luni din anul 2014, scrie Agerpres.

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 6,3%.

În luna februarie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută (cu 11,7%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (cu 4%). Creşterile s-au datorat, în principal, activităţilor derulate în comerţul cu autovehicule (+19,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,9%) şi în activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,4%). Pe de altă parte, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente şi întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 32,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 4%.

Datele INS arată că, în comparaţie cu luna corespunzătoare a anului precedent, în februarie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută (+5,5%), dar şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+5,1%). Creşterea s-a datorat comerţului cu autovehicule (+15,4%).

Pe de altă parte, scăderi s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-15,9%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-3,1%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna februarie 2015, comparativ cu luna februarie 2014 a înregistrat pe total o creştere cu 5,5%, notează INS.

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...