Agenţia Omnia Turism este asigurată la Omniasig pentru 50.000 de dolari, conform legii

Agenţia Omnia Turism, despre care ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a afirmat miercuri că a produs 'cea mai mare pagubă de după Revoluţie', este asigurată pentru o sumă totală de 50.000 de dolari, conform prevederilor legale, la societatea de asigurări Omniasig Vienna Insurance Group.
Economica.net - mie, 18 oct. 2017, 17:26
Agenţia Omnia Turism este asigurată la Omniasig pentru 50.000 de dolari, conform legii

Într-o notă de presă transmisă miercuri de Omniasig Vienna Insurance Group, societatea de asigurări confirmă faptul că agenţia Omnia Turism este asigurată la companie pentru riscul privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turist în cazul insolvabilităţii sau falimentului agenţiei de turism, suma asigurată fiind de 50.000 dolari/poliţa de asigurare, în conformitate cu prevederile legale.

Obiectul poliţei de asigurare constă în acoperirea de către asigurător a riscului de neplată a debitului pe care îl are asiguratul faţă de turişti (beneficiarii asigurării), cauzat de neexecutarea integrală sau parţială a contractelor de comercializare a pachetului de servicii turistice încheiate cu aceştia, în cazul insolvabilităţii sau falimentului asiguratului.

‘Persoanele păgubite vor avea posibilitatea să contacteze Omniasig Vienna Insurance Group la numărul de call-center 021-9669 pentru avizarea daunelor şi pentru întocmirea dosarelor de daună şi completarea acestora cu documentele justificative necesare. Suntem alături de asiguratul nostru şi de persoanele păgubite şi vom depune toate eforturile pentru a soluţiona cererile de despăgubire în cel mai scurt timp posibil, în conformitate cu condiţiile de asigurare, în limita sumei asigurate’, precizează compania de asigurări.

Paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după Revoluţie, în condiţiile în care agenţia a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui număr de 8.500 de clienţi, iar pentru perioada 17 octombrie – 31 decembrie 2017 au mai fost încasaţi 433.000 de euro de la 202 turişti, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, într-o conferinţă de presă.

‘Din punct de vedere al legalităţii si al moralităţii, această agenţie de turism funcţiona perfect, îndeplinea toate caracteristice unei agenţii de bună credinţă. Erau clienţi care mergeau de 10 ani cu această agenţie. Ce vă pot spune la această oră este că pentru perioada 17 octombrie – 31 decembrie 2017 sunt 433.139 de euro încasaţi de la persoane fizice şi juridice, respectiv 202 clienţi care trebuiau să plece în excursie. Nu se mai poate, compania nu mai are aceşti bani. Fac apel către toate persoanele care au pachete achiziţionate prin această agenţie să nu se mai deplaseze chiar dacă au biletele de avion plătite, pentru că acele cazări nu sunt achitate. De asemenea, pentru anul 2018 sunt vândute pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru 8.500 de clienţi, persoane fizice şi juridice. Cred că este cea mai mare pagubă realizată de o agenţie de turism de după revoluţie încoace. Este un lucru grav’, a explicat Dobre.

Acesta a precizat că Omnia Turism, companie prezentă pe piaţă din anul 1991 mai avea în conturi numai 30.000 de euro, iar ANAF va intra în control în această zonă pentru că în prezent nu poate preciza la cât se ridică paguba produsă bugetul statului.

În prezent, sunt 244 de turişti plecaţi prin Omnia Turism, o parte dintre ei luând decizia să îşi plătească singuri cazarea.

Dobre a mai precizat că anul acesta a ridicat 88 de licenţe agenţiilor de turism din piaţă, la ora actuală existând 2.061 de agenţii de turism cu licenţă pe piaţa românească.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...