Agricover Credit IFN: Plasamentele acordate fermierilor români, în creştere cu 39% în 2017

Agricover Credit IFN - instituţie dedicată finanţării agriculturii româneşti - a acordat anul trecut împrumuturi în valoare de 1,37 miliarde de lei fermierilor români, în creştere cu 39% faţă de 2016, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Economica.net - vin, 04 mai 2018, 06:54
Agricover Credit IFN: Plasamentele acordate fermierilor români, în creştere cu 39% în 2017

Compania a realizat un profit operaţional de 29,6 milioane lei, în creştere cu 19% faţă de anul 2016, şi un profit net de 22,3 milioane de lei.

‘În anul 2017 am acordat finanţare în valoare de 1,37 miliarde lei unui număr de 2.350 fermieri care fac agricultură profesionistă. Creşterea remarcabilă a volumului de credite acordate confirmă faptul că agricultura românească este în plină dezvoltare, iar fermierii au nevoie de soluţii de creditare specializate şi inovatoare care să le permită aplicarea celor mai noi tehnologii şi extinderea fermelor’, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Compania a menţinut în 2017 parteneriatele cu instituţii financiare internaţionale consacrate, precum International Finance Corporation, European Investment Bank, European Investment Fund, Black Sea Trade and Development Bank, European Fund for Southeast Europe, International Investment Bank, dar şi cu partenerii locali pentru a acoperi necesarul de fonduri destinate finanţării fermierilor.

Totodată, capitalurile proprii au crescut cu 26%, ajungând la 186 milioane lei, acest lucru datorându-se profitului reinvestit şi infuziei oferite de BERD, precizează instituţia de creditare.

Potrivit sursei citate, rata creditelor neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile a fost de 1,55%, menţinându-se la un nivel foarte bun, mult sub valoarea medie a sistemului bancar românesc.

‘Numărul clienţilor activi a crescut cu 22% faţă de anul anterior şi a avut la bază extinderea portofoliului de clienţi micro (sub 100 hectare), mici şi mijlocii (segmentul clienţilor 100-400 hectare)’, se arată în comunicat.

Agricover Credit a dezvoltat produse speciale pentru aceste segmente de clienţi, puse la dispoziţie prin intermediul unor echipe comerciale dedicate care se deplasează direct la fermă.

Anul 2017 a fost un an foarte bun pentru agricultura românească, înregistrându-se o creştere a profitabilităţii sectorului agricol cu producţii record la principalele culturi, care plasează România pe primele locuri în Europa, comparativ cu marii producători agricoli din vestul continentului, subliniază reprezentanţii instituţiei.

Contextul pozitiv a determinat creşterea interesului fermierilor pentru modernizarea fermelor şi extinderea suprafeţelor lucrate prin achiziţii de teren.

‘Datorită produselor specializate, a reacţiei rapide şi nebirocratice, suntem prima opţiune a fermierului de fiecare dată când are nevoie de finanţare pentru achiziţia de teren oriunde în România’, a adăugat Robert Rekkers.

În ceea ce priveşte finanţarea zootehniei, în completarea soluţiilor de finanţare specializată pentru fermele de vaci de lapte şi ferme de porci, în 2017 Agricover Credit a lansat noi soluţii dedicate fermelor de vaci de carne. Pentru anul 2018, compania are în vedere consolidarea portofoliului de produse şi credite dedicate zootehniei.

Totodată, compania va continua creşterea finanţărilor acordate fermierilor micro şi mici şi extinderea portofoliului de produse de sinergie dezvoltate în cadrul grupului pentru a asigura inputurile necesare fermierilor, respectiv motorina cu plata la recoltă, program cash discount pentru achiziţia de pesticide şi sămânţă, soluţii de finanţare a îngrăşămintelor cu plata la recoltă.

Anul trecut, compania a deschis două noi sucursale în Timişoara şi Craiova, ajungând la un număr total de opt reprezentanţe în principalele regiuni agricole. Pentru 2018 compania are în plan deschiderea unei sucursale în Oradea.

Compania face parte din Agricover Holding SA, un jucător semnificativ din industria agricolă din România, care oferă servicii financiare şi de agribusiness fermierilor, printr-un model de business integrat şi original, centrat pe satisfacerea nevoilor esenţiale ale fermierilor.

În 2017, BERD a devenit acţionar în cadrul Agricover Holding SA, cu o investiţie de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participaţii de aproape 13 procente.

Agricover Holding reuneşte activităţile de Agri-Business şi Agri-Finance.

Te-ar mai putea interesa și
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), și în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelurile......
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea ...
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...