AID: Ultima declaraţie a lui Putin, o ameninţare directă la adresa României

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) consideră că ultima declaraţie a preşedintelui rus Vladimir Putin este o ameninţare directă la adresa României.
Economica.net - Dum, 29 mai 2016, 08:56
AID: Ultima declaraţie a lui Putin, o ameninţare directă la adresa României

„O declaraţie fără precedent care confirmă toate analizele şi punctele de vedere ale AID din ultimii ani cu privire la interesul şi poziţia Rusiei faţă de România şi creşterea pericolului şi interesului Rusiei faţă de viaţă politică, socială, dar mai ales securitatea naţională a României. Această declaraţie reflectă toate acţiunile din ultimii ani la adresa României, iar AID avertizează asupra unui interes crescut de destabilizare a României şi deraiere a sa de la linia de politică externă euro-atlantică”, se precizează într-un comunicat de presă transmis duminică de AID.

Organizaţia nu exclude faptul că Rusia ar putea apela la influenţarea puterii politice sau la organizarea unor mişcări de stradă pe fondul unor rezultate nesatisfăcătoare de guvernare.

„Atragem din nou atenţia că atât România, cât şi Aliaţii săi trebuie să trateze cu maximă seriozitate astfel de declaraţii ameninţătoare la adresa securităţii naţionale a României, pe care Vladimir Putin nu încetează să le transmită, ignorând total explicaţiile date în repetate rânduri în ceea ce priveşte caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă”, se mai precizează în comunicat.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat vineri România şi Polonia că s-ar putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruse, deoarece găzduiesc elemente ale scutului antirachetă american pe care Moscova îl consideră o ameninţare, transmite Reuters.

Vladimir Putin a făcut vineri cele mai dure declaraţii la adresa scutul american, atrăgând atenţia că Moscova a afirmat în repetate rânduri că va lua măsuri de retorsiune, însă Washingtonul şi aliaţii săi au ignorat avertismentele.

„Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur şi simplu nu ştiau ce înseamnă să fii în raza de acţiune, de astăzi suntem forţaţi să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea”, a declarat Vladimir Putin la Atena într-o conferinţă de presă, organizată în comun cu premierul grec, Alexis Tsipras. „În aceeaşi situaţie se află şi Polonia”, a continuat preşedintele rus.

Vladimir Putin nu a specificat ce măsuri concrete va lua Rusia, însă a subliniat că nu va face primul pas şi doar va răspunde la acţiunile Washingtonului. „Nu vom acţiona până când nu vom vedea rachete în zonele cu care ne învecinăm”, a mai spus preşedintele rus.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...