Alitalia a anulat zborurile cu avioane Carpatair până se lămuresc cauzele accidentului

Compania Alitalia a anulat zborurile cu aeronavele Carpatair de la Roma spre Pisa şi Bologna "până se lămuresc cauzele incidentului" produs pe aeroportul Fiumicino din Roma, a spus proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, precizând că piloţii aeronavei erau români şi au fost răniţi uşor.
Economica.net - Dum, 03 feb. 2013, 10:42
Alitalia a anulat zborurile cu avioane Carpatair până se lămuresc cauzele accidentului

Proprietarul companiei Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că două aeronave ale companiei operau pe ruta Pisa-Bologna (Italia) şi că una dintre ele a fost avariată în incidentul de sâmbătă seară, când un avion Carpatair a ratat aterizarea pe Aeroportul Fiumicino din Roma şi a ieşit de pe pistă.

El a precizat că decizia companiei Alitalia, cu care Carpatair are o colaborare, de a anula zborurile între cele două oraşe italiene a fost luată „la presiunile sindicatelor” şi cel mai probabil va dura câteva zile „până se lămuresc cauzele incidentului”.

O aeronavă ATR 72 aparţinând operatorului aerian Carpatair a ieşit din pistă sâmbătă seară la ora 20.32 (ora locală), la aterizarea pe aeroportul Roma Fiumicino, în condiţii de vânt puternic de forfecare în apropierea solului.

„Este o informaţie care crează confuzie, cea privind anularea zborurilor dintre Pisa şi Bologna. Este vorba despre operarea celor două aeronave Carpatair. Decizia s-a luat la presiunea sindicatelor, acestea fiind nemulţumite că am câştigat această licitaţie. Practic o aeronavă a mai rămas pe această rută, deoarece a doua a fost avariată în urma incidentului. Cei de la Alitalia au anunţat că vor să vadă cauza accidentului, pentru a decide mai departe, decizia de suspendare fiind luată mai mult pentru a linişti spiritele. Probabil că zborurile vor fi suspendate una-două zile, până se lămuresc cauzele incidentului”, a declarat Petrov.
Întrebat dacă piloţii aeronavei implicate în incidentul de la Roma sunt români, Nicolae Petrov a confirmat că aceştia sunt români şi că au suferit leziuni uşoare.

„Piloţii aeronavei implicate în acel incident sunt români, sunt în regulă, au avut doar câteva lovituri minore”, a declarat Petrov.
Ulterior, Nicolae Petrov a precizat, într-un comunicat de presă, că „operarea regulată Carpatair în şi dinspre Italia se desfăşoară normal”, excepţie făcând zborurile între Roma- Pisa şi Roma-Bologna.
Trei persoane au fost rănite şi spitalizate sâmbătă seară, după ce un avion cu 46 de pasageri şi patru membri ai echipajului, aparţinând companiei româneşti Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea şi a ieşit de pe pistă, pe Aroportul Roma-Fiumicino, potrivit AFP.
O femeie de 30 de ani, membră a echipajului român, a fost rănită mai grav, suferind traumatisme la coloana vertebrală, fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol. De asemenea, o altă persoană rănită a acuzat probleme la bazin.

Mai multe anchete au fost lansate de către Agenţia Naţională italiană pentru Securitatea Zborurilor, compania Alitalia şi Parchetul din Civitavecchia, pentru a stabili circumstanţele accidentului. Anchetatorii iau în calcul, potrivit primelor verificări, două ipoteze: condiţiile meteorologice nefavorabile – rafale puternice de vânt şi ploaia – care au îngreunat aterizarea sau o eroare de pilotare.
Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair şi Alitalia este foarte controversat, în ultimele luni, în urma mai multor incidente.
Carpatair a câştigat, în februarie 2012, o licitaţie privind asigurarea anumitor zboruri interne Alitalia, cu două avioane de tip ATR 72-500 de câte 70 de locuri.

Te-ar mai putea interesa și
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor ...
Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, va începe, în aprilie, lucrările de ansamblare a unei linii de......
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ...
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul Armeniei: Zonele disputate trebuie returnate Azerbaidjanului, altfel va urma un război – TASS
Premierul armean Nikol Paşinian a avertizat că Armenia s-ar putea confrunta cu un război cu Azerbaidjanul dacă nu va ...
Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial
Unilever renunţă la afacerile cu îngheţată şi desfiinţează 7.500 de posturi la nivel mondial
Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever a anunţat marţi că intenţionează să transforme operaţiunile ...