Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, parte din imperiul imobiliar al lui Patriciu

Clădirea de birouri Cubic Center, construită de omul de afaceri Dinu Patriciu, a intrat în portofoliul Alpha Bank, cea care finanţase proiectul. 
Andrada Ghira - lun, 07 mart. 2016, 11:14
Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, parte din imperiul imobiliar al lui Patriciu

Omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat pe 19 august, a lăsat în urmă active imobiliare de peste 100 de milioane de euro în România, toate într-un portofoliu compus din mai multe clădiri de birouri, un proiect rezidenţial, unul logistic şi un teren. 

În ultmii ani, încercările de a închiria clădirea Cubic Center, acolo unde a avut sediul reţeaua falimentară de magazine Mic.ro, dezvoltată tot de Dinu Patriciu, nu au dus la rezultate spectaculoase.

Cubic Center Development, firma prin care a fost construit imobilul de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 27.000 de mp, a intrat sub umbrela Alpha Bank, care finanţat proiectul cu 31 de milioane de euro. Acum, acţionarii firmei sunt două societătăţi ale Alpha Bank: AGI – RRE ARSINOE LIMITED şi AGI – RRE CLEOPATRA LIMITED, arată datele din Monitorul Oficial, puse la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro

Adval Asset Management, firmă fondată de oamenii-cheie care au lucrat pentru Dinu Patriciu, a negociat restructurarea şi transferul Cubic Center către Alpha Bank România SA şi se va ocupa în continuare de managementul proprietăţii. Firma prin care a fost construită clădirea a înregistrat în 2014 afaceri de 757.000 de euro şi o pierdere de peste două milioane de euro. 

În plus, Adval a vândut în vara anului trecut şi clădirea Evo Center One, deţinută din Dinu Patriciu şi cumpărată la licitaţie în 2014. Clădirea are o sprafaţă închiriabilă de 2.000 mp. Noii proprietari sunt Itzhak şi Lilya David, arată datele din Monitorul Oficial, puse la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro. 

Pentru o altă clădire de birouri, Romana Offices, Adval a condus restructurarea şi refinanţarea împrumutului. Libra Bank a oferit o finanţare de 3 milioane de euro. Clădirea este închiriată în întregime. 

Tot în vara anului trecut, Adval a negociat ieşirea firmei lui Patriciu din proiectul imobiliar de 300 de milioane de euro, care urma să fie dezvoltat în parteneriat cu Immorent. IR CEE Project Development a preluat participațiile deținute de Șerban Patriciu, fratele lui Dinu Patriciu, și cele ale Astra Investiții Imobiliare. 

Portofoliul de active imobiliare deţinut de familia Patriciu este format din clădirile de birouri Romana Offices, Cascade Offices, Banu Antonache, Băneasa Center, Cubic Center, Adevărul Office & Print Center, New Town Residence, Berthlot Villa, un parc logisitc în Pantelimon (nr. – fost depozit Minimax) şi un teren de 11.000 mp în Poiana Braşov.

Adval Asset Management este condusă de David Hayward, care a lucrat pentru PricewaterhouseCoopers şi Morgan Stanley Londra. Hayward a venit în România în 2007, iar în 2008 a devenit consultantul cheie al omului de afaceri Dinu Patriciu. Ulterior, după ce Patriciu a cumpărat în 2009 fondurile de investiţii imobiliare Fabian (nr. – cu active în România), Deutsche Land şi Rutley (cu active în Germania, Polonia, Suedia), Hayward a devenit directorul general al companiei Dinu Patriciu Global Services (DPGS), umbrela sub care au fost înglobate proprietăţile imobiliar ale celor trei fonduri.

Ioana Momiceanu, a intrat în în echipa DPGS în 2011, după ce a condus birourile din România ale Jones Lang LaSalle, CB Richard Ellis şi BNP Paribas Real Estate.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...