ANAT: Cele două avioane lung curier noi vor intra în flota Tarom în luna octombrie

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, a declarat joi că este foarte important ca transportatorul aerian de stat Tarom să relanseze cursele directe către SUA şi China şi că alte două avioane lung curier noi, anunţate recent de ministrul Transporturilor, vor intra în flota Tarom în luna octombrie, potrivit News.ro.
Economica.net - joi, 08 iun. 2017, 13:15
ANAT: Cele două avioane lung curier noi vor intra în flota Tarom în luna octombrie

„Iată că la Transporturi se întâmplă ceva. Două avioane deja au venit şi mai sunt două pe ţeavă, care vin în octombrie, long haul (pentru distanţe lungi n.r.). Ne-a întrebat directorul de la Tarom şi noi i-am spus că sunt două ţări mari importante pentru incoming: Rusia şi China”, a spus Burcea, care este şi administratorul Paralela 45, unul dintre cei mai mari turoperatori din România, companie care are contract cu Tarom, potrivit News.ro.

El susţine că nu se pot face planuri pentru 2018 decât „dacă le ai în bătătură şi trebuie să le ai până prin octombrie”.

„Noi considerăm că piaţa Chinei este extraordinar de importantă, pentru că numărul de turişti de acolo este practic infinit. Dar şi America este o piaţă foarte bună, mai ales că a ajuns la o rată de refuz a vizelor de 17%. Deci stăm destul de bine şi la vize”, a adăugat Burcea.

Şeful ANATsusţine că încă nu au fost stabilite exact oraşele în care vor ateriza avioanele Tarom, dacă este sigur că se vor relansa zborurile transatlantice.

El precizează că turoperatorii au fost chemaţi la discuţii la Tarom de către directorul general Eugen Davidoiu.

„Cele două avioane care vin se îndreaptă spre America şi China (în ceea ce priveşte lansarea curselor directe, n.r.), iar noi vrem să tragem tare şi către Rusia”, a menţionat şeful ANAT.

Burcea subliniază că anul trecut nu a venit în România niciun grup de turişti din China.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au declarat joi pentru News.ro că „cele două avioane vor intra în flota Tarom până la sfârşitul anului”.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat pe 31 mai că Tarom negociază cu o companie de leasing operaţional pentru achiziţia altor două avioane noi, lung curier, care vor intra în acest an în flota companiei de stat.

Aceste aeronave ar permite relansarea curselor directe spre SUA şi China, ministrul susţinând că Tarom va rezolva şi problema dreptului de survol deasupra Rusiei.

Te-ar mai putea interesa și
Distrigaz Sud Reţele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Reţele a investit 530 milioane de lei în anul 2023
Distrigaz Sud Reţele a realizat în anul 2023 investiţii totale în reţeaua de distribuţie a gazelor naturale în valoare de 530 milioane de lei, acestea fiind direcţionate prioritar în......
Programul de finanţare Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei, va fi aprobat de Guvern, anunţă Ciolacu
Programul de finanţare Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei, va fi aprobat de Guvern, anunţă Ciolacu
Guvernul va aproba aproba programul de finanţare "Electric Up 2", cu un buget de 450 de milioane de lei, pentru sprijinirea ...
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus marţi că băncile din Uniunea Europeană ar trebui să poată să îşi mute liber ...
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier de stat
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier ...
Sectorul chimic este cel mai mare "contributor" la deficitul balanţei comerciale a României, cu o valoare de 14 miliarde ...