Angajaţi ai CNADNR acuză ministrul Transporturilor de „executare în stil mafiot” cu noua organigramă

Singurul obiectiv al restructurării CNADNR a fost "executarea în stil mafiot" a membrilor Grupului de Iniţiativă pentru "Restructurarea si Reprofesionalizarea C.N.A.D.N.R." care aveau funcţii de conducere în cadrul companiei, au declarat vineri reprezentanţi ai grupului.
Economica.net - vin, 06 mai 2016, 09:22
Angajaţi ai CNADNR acuză ministrul Transporturilor de

„Structura de conducere foarte ramificată de la CNADNR a fost una din cauzele nefuncţionării eficiente. Soluţia a fost reducerea poziţiilor, s-au redus şapte funcţii la nivel central şi 61 la nivel regional„, a spus ministrul Transporturilor Dan Costescu, într-o conferinţă de presă comună cu directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

La rândul său, directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, a spus că acele 68 de persoane care îşi vor pierde posturile de conducere nu vor disponibilizate, ci vor ‘pune umărul la realizarea producţiei’.

„Singurul obiectiv al noii organigrame a fost executarea în stil mafiot a membrilor Grupului de Iniţiativă pentru Restructurarea si Reprofesionalizarea CNADNR care aveau functii de conducere în cadrul companiei, singurele poziţii de conducere restructurate fiind ale domnilor Florin Dascălu si Doru Călinescu, directori în cadrul companiei la direcţiile de Intreţinere, respectiv Calitate din CNADNR”, au spus reprezentanţii grupului, care au menţionat că Florin Dascălu şi-a dat demisia.

Ei au adăugat că faţă de organigramele din 2011 şi 2012 care aveau 499 de posturi, cea din 2014 avea 557 de posturi, cea din 2015 avea 681 de posturi, pentru ca în prezent, prin actuala organigramă compania să ajungă la peste 750 de posturi.

„Dan Costescu minte cand afirmă că au fost desfiinţate 7 posturi de conducere (in realitate ar trebui desfiinţate circa 35-40 de posturi de conducere numai in CNADNR Central), deoarece au fost create în plus 6 noi Unităţi de Implementare Proiecte, la Direcţia Generală Implementare Proiecte condusă de directorul general adjunct Valentin Trifan”, au mai spus reprezentantii grupului.

Potrivit lor, aceste noi unităti sunt conduse de 6 „sefi de proiecte” cu rang şi salariu de director adjunct.

De asemenea, au fost create 2 posturi de directori adjuncţi la Direcţia Autostrăzi si Direcţia Drumuri Naţionale, poduri si Variante Ocolitoare, un nou post de director la nou infiinţata Direcţie Finanţări si Terenuri Investiţii, un nou post de director la noua Direcţie Relaţii Publice şi Resurse Umane, un nou post de „şef departament” (echivalent director adjunct) la nou infiinţatul Departament de Control, un nou post de director la nou infiinţata Direcţie de Proiectare, unde există şi două noi departamente (Departamentul Studii şi Autorizaţii si Departamentul Proiectare Autostrazi şi DN) cu şefii de departament aferenţi.

„Este incredibil cum Cătălin Homor îşi creează o camarilă proprie, mărind numărul de consilieri personali de la 5 la 6, consilierii acestuia avand, de asemenea, funcţie echivalentă cu aceea de director şi cu un salariu de circa 3000 de euro! Oare face concurs cu ministrul Dan Marian Costescu în angajarea unor „tăietori de frunza”? Nu ajunge că a angajat, pană in prezent, fără concurs peste 20 de persoane?”, au intrebat reprezentantii grupului.

Ei arată că dintr-o simplă adunare a funcţiilor de conducere create în plus, menţionate mai sus, rezultă 15 posturi noi de directori sau asimilate acestora.

Potrivit lor, restructurarea din cadrul CNADNR a vizat „executarea in stil mafiot a celor care fluieră în biserică, rebelii trebuind daţi exemplu ca să vada masa de salariaţi ce păţesc cei care sparg legea tăcerii”.

Reprezentanţii grupului spun că vor continua acţiunile şi lupta pentru „restructurarea transparentă, corectă” a CNADNR şi vor face inclusiv plangeri penale persoanelor responsabile de promovarea şi aprobarea organigramei noi.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...