Angajatori din 16 state europene au peste 900 de posturi vacante. Cele mai multe în Malta, Germania şi Italia

Angajatori din 16 state europene au peste 900 de posturi vacante în reţeaua Eures, cele mai multe în Malta, Germania şi Italia. În Malta sunt 250 de locuri de muncă disponibile pentru şoferi de autobuz, în Germania, angajatorii oferă 198 de locuri de muncă, cele mai multe pentru şoferi, iar în Italia sunt disponibile 140 de locuri de muncă pentru asistenţi medicali şi îngrijitori la domiciliu.
Economica.net - mie, 14 iun. 2017, 11:14
Angajatori din 16 state europene au peste 900 de posturi vacante. Cele mai multe în Malta, Germania şi Italia

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), angajatorii din Malta au disponibile 250 de locuri de muncă pentru şoferi de autobuz.

Angajatorii din Germania caută să angajeze pe 198 de posturi de: şofer profesionist (50), educator (15), asistent medical (14), bucătar (10), şofer profesionist (10) ospătar (şapte), fizioterapeut (şase), betonist (patru), excavatorist (patru), montator izolaţii clădiri (patru), specialist în sisteme de canalizare (patru), zidar (patru), inginer testare echipamente semiconductoare automate (trei), operator maşini şi instalaţii fabricate produse din plastic (trei), personal în domeniul hotelier (trei), operator utilaje pentru construcţii (trei), recepţioner (trei), electrician construcţii (doi), electrician în construcţii cabluri (doi), lucrător în construcţii (doi), maistru construcţii reţele de cabluri (doi), maistru hidroizolaţii clădiri (doi), maistru construcţii de drumuri (doi), menajeră (două), operator maşini (doi), specialist restaurant (doi), ajutor barman-şef (unul), ajutor bucătar (unul), ambalator (unul), chef de rang (un post), chef de partie (un post), commis de rang (un post), demichef de cuisine (unul), dulgher (un post), grădinar (un post), hamal (un post), instalator (un post), instalator/montator ţevi (un post), instalator clădiri (un post), infirmier (un post), îngrijitor persoane vârstnice (un post), inginer electronist şi software (un post), inginer/expert unităţi hidrostatice (un post), inginer proiect sisteme hidraulice (un post), manager calitate (un post), manager în construcţii (un post), maistru construcţii civile (un post), mecanic instalaţii sanitare, termice/de climatizare (un post), mecanic industrial (un post), muncitor în construcţii din beton armat (un post), montator acoperişuri (un post), operator excavator (un post), operator CNC (frezor) (un post), operator stivuitor (un post), operator pompe beton (un post), personal catering (un post), personal servire clienţi (un post), sudor (un post), tehnician electronist.

În Italia sunt disponibile 140 de locuri de muncă pentru asistent medical generalist (60), asistent medical (40) şi îngrijitori la domiciliu (40).

În Danemarca sunt 90 de locuri de muncă vacante, dintre care 60 pentru muncitor necalificat pentru cules de căpşuni, mazăre şi cartofi şi 30 de posturi pentru distribuitor de ziare şi colete. În Cehia sunt disponibile 70 de locuri de muncă, dintre care 30 pentru şofer de autobuz, 20 pentru şlefuitor, 10 pentru sudor, cinci pentru electrican auto şi cinci pentru mecanic auto.

În Marea Britanie sunt disponibile 56 de locuri de muncă: asistent medical (25), tâmplar/dulgher naval (10), îngrijitor persoane la domiciliu (10), ingrjitor persoane (şase), îngjiritor persoane şi îngrijitor copii (cinci).

În Slovenia sunt disponibile 41 de locuri de muncă, dintre care 40 pentru ambalator şi unul pentru inginer proiectare dezvoltare turnuri de răcire, pe când în Slovacia sunt vacante 34 de locuri de muncă, 30 pentru lucrător în producţia brânzeturilor, două de bucătar şef şi două chelner.

În Olanda sunt vacante 23 de locuri de muncă, 10 pentru culegător căpşuni şi trei pentru inginer de sistem, în Belgia sunt oferite 10 locuri de muncă, dintre care şase pentru zidar tencuitor, două pentru motator pereţie şi plafoane din ghips carton, un post pentru desenator tehnic pentru construcţii metalice şi unuk pentru eletrician nave senior, iar în Austria sunt disponibile şapte locuri de muncă, dintre care trei de lăcătuş mecanic CNC şi câte unu de tâmplar, mecanic auto, sudor şi tehnician dentar.

În Luxemburg sunt patru locuri de muncă pentru tehnician difuziune şi audiovizual. În Spania sunt disponibile patru locuri de muncă pentru tehnician turbine eoliene (trei), şi un şef de echipă – turbine eoliene.

De asemenea, în Letonia şi Polonia sunt vacante câte trei posturi de muncă, În Letonia, pentru lucrători în depozit şi în Polonia pentru consultant service client cu cunoştinţe de limba română, iar în Suedia este disponibil un post de manager grup experţi explorare.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă din aceste state pot afla mai multe date de pe site-ul www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde vor fi îndrumate de un consilier EURES.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...