Apple a lansat iPhone 5S şi iPhone 5C. VIDEO

Apple a lansat noua generatie de iPhone la sediul din Cupertino, California. IPhone 5S, lansat alături de un model de iPhone low-cost, iPhone -5C - pastreaza acelasi design ca device-ul din generația anterioară, dar are, de asemenea, o serie de upgrade-uri. Una dintre noutăţile aduse de 5S este cititorul de amprentă care duce securitatea la un alt nivel, înlocuind PIN-ul care nu mai oferă un grad ridicat de siguranţă.
Economica.net - mar, 10 sept. 2013, 17:54
Apple a lansat iPhone 5S şi iPhone 5C. VIDEO

Apple a prezentat marți și iOS 7, noua versiune a sistemului de operare instalat pe iPhone-uri, iPad-uri și alte produse.

iPhone 5S se va vine în Statele Unite la preţurile de 199 de dolari varianta de 16 GB, 299 de dolari varianta de 32 de GB şi 399 de dolari varianta de 64 de GB, versiunea mai ieftină poate fi achiziţionată cu 99 de dolari varianta de 16 GB şi 199 de dolari pentru varianta de 32 GB.

Iată cum funcţiopnează cititorul de amprentă care înlocuieşte PIN-ul

 

Atât 5S, cât și 5S dispun de camera foto/video iSight de 8MP și ecran de 4 inci.

Compania a îmbunătăţit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decât cel de pe iPhone 5.

Atunci când utilizatorii fac o fotografie, iPhone 5S realizează de fapt mai multe poze şi o alege pe cea mai bună. Apple susţine că fotografiile realizate de noul model sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele SLR.

Totodată, camera iPhone 5S va avea o funcţie de stabilizare automată a imaginilor. În plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri în slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secundă.

Flash-ul a fost regândit şi el, pentru a îmbunătăţi culorile fotografiilor.

IPhone 5S va fi disponibil în culorile negru, argintiu şi şampanie, o nuanţă de auriu.

Carcasa telefonului este din aluminiu, spre deosebire de iPhone 5C, unde s-a optat pentru plastic.

5S va dispune de un cip A7 de 64 de biți, asigurând astfel o viteză îmbunătățită de procesare.

iOS 7 poate rula pe sisteme de operare pe 64 de biți, la fel ca toate aplicațiile pentru iPhone, a anunțat Apple, potrivit Engadget.

 

Alături de procesorul A7 va funcționa și un coprocesor de mișcare, M7, care va măsura continuu date pentru a permite o nouă generație de aplicații legate de fitness și sănătate.

Bateria va putea susține zece ore de convorbire în rețele 3G, 250 de ore în stand-by, zece ore de browsing folosind rețea LTE sau 40 de ore de ascultat muzică.

iPhone 5S dispune și de o tehnologie Touch ID de recunoaștere a amprentei, permițând astfel deblocarea telefonului doar prin atingere.

iPhone 5S va putea fi cumpărat de la prețuri, cu abonament în Statele Unite, de 199 de dolari pentru modelul cu 16 GB, 299 pentru cel de 32 de GB și 399 de GB pentru versiunea cu 64GB. Carcasele diferite disponibile pentru 5S costă 49 de dolari fiecare.

 

IPhone 5C va avea un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 şi o cameră posterioară, la fel ca iPhone 5. Apple a îmbunătăţit însă camera anterioară, pentru apeluri FaceTime HD.

Varianta de iPhone 5C 16 GB va costa 99 de dolari cu abonament în Statele Unite, cu 100 de dolari mai puţin decât o variantă similară de iPhone 5.

iPhone 5C echipat cu memorie de 32 de GB va avea un preț de 199 de dolari cu abonament pe periodă de doi ani în SUA.

Telefonul iPhone 5C va fi în culorile verde, galben, albastru, alb și roșu şi va avea o carcasă de policarbonat. Totodată, Apple va lansa şi huse de silicon pentru acest telefon. Carcasele pentru 5C au prețuri de 29 de dolari fiecare.

Apple va primi precomenzi pentru iPhone 5C începând cu 13 septembrie, urmând ca din 20 septembrie 5C și 5S să fie disponibile și în magazine.

Telefonul va fi lansat inițial în SUA, Australia, Canada, Franța, Germania, Japonia, Singapore, Marea Britanie și China, iar până în decembrie va fi disponibil în peste 100 de țări. China este inclusă pentru prima dată pe lista țărilor în care Apple lansează produse în primă etapă.

 

Noua versiune de soft iOS7a fost prezentată de directorul de proiectare software Craig Federighi, care a spus că lansarea pe piaţă va avea loc pe 18 septembrie.

În total, iOS 7 va avea 200 de noi funcţii, iar între noutăţi se numără şi noi tonuri de apelare.

„Ai putea rata un apel pentru că dansezi. Îi poţi cere lui Siri să îţi spună când Lady Gaga postează pe Twitter”, a glumit Federighi.

El a arătat, spre amuzamentul audienţei, că programul include noi funcţii de reamintire, precum „cumpără şampon şi balsam”. Federighi obişnuieşte să facă adeseori glume legate de păr, iar la Game Center are numele de cont „Hair Force One”.

Federighi a mai notat faptul că iOS7 îţi poate spune unde trebuie să mergi, datorită calendarului, precum şi durata deplasării.

Compania se așteaptă ca în octombrie să livreze produsul cu sistem iOS cu numărul 700 de milioane, din care peste 380 de milioane au fost iPhone-uri, potrivit șefului Apple.

iOS 7 va putea fi descărcat începând cu 18 septembrie pentru iPhone 4+, iPad 2+, iPad mini și a cincea generație iPod.

Lansarea celor două modele reprezintă pentru Apple o șansă de a pune capăt unui an dificil, fără produse noi și marcat de declinul cotației acțiunilor și intensificarea concurenței, notează Bloomberg.

Evenimentul reprezintă prima prezentare a unui produs important de către companie începând din octombrie anul trecut, când a fost introdus iPad mini.

Apple se așteaptă ca smartphone-urile prezentate marți să atragă clienți și să permită companiei să-și reia creșterea.

Directorul general al Apple, Tim Cook, se află sub presiune din partea acționarilor să inverseze declinul profitului, cauzat de concurența dură din partea Samsung și a altor producători.

Grupul sud-coreean Samsung s-a impus ca cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial prin lansarea unei game diversificate de produse, cu mărimi şi preţuri variate.

CEO-ul Apple Tim Cook a început discursul de la lansarea celor două noi modele iPhone în mod tradițional, cu date privind afacerile companiei. Compania se așteaptă sa vândă 700 milioane dispozitive iOS până la sfarsitul lunii viitoare. Compania anunța în luna iunie vânzări de 600 de milioane de dispozitive iOS, iPhone, iPad, și iPod, în total.

Cook a oferit date și privind magazinele de retail ale companiei. El a spus că Apple „își întoarce preivirea înapoi spre casă”, după extinderea în întreaga lume, și amintit de un magazin recent reconstruit în Stanford, California.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...