Apple a prezentat iPhone 6, iPhone 6 Plus și ceasul Apple Watch. GALERIE FOTO

Apple a prezentat, marți seară, noua generație iPhone. Compania propune două modele, iPhone 6 și iPhone 6 Plus, cu ecrane de 4,7 inci, respectiuv 5,5 inci, mai mari față de modelele anterioare, de 4 inci.
Economica.net - mar, 09 sept. 2014, 17:21
Apple a prezentat iPhone 6, iPhone 6 Plus și ceasul Apple Watch. GALERIE FOTO

Partea din față a telefoanelor este acoperită de sticlă rezistentă, iar spatele este fabricat din aluminiu, care se curbează pe muchii până la îmbinarea cu panoul din sticlă.

Apple descrie iPhone 6 și 6 Plus drept „cele mai semnificative salturi din istoria iPhone”.

Telefoanele au display „Retina HD”. iPhone 6, cu ecran cu diagonala de 4,7 inci, are o rezoluție de 1334 x 750 pixeli, iar iPhone 6 Plus, cu ecran de 5,5 inci, vine cu rezoluție full HD, de 1920 x 1080 pixeli.

Modelul de 4,7 inci are o grosime de numai 6,9 milimetri, iar varianta mai mare 7,1 milimetri, față de 7,6 milimetri în cazul vârfului de gamă de anul trecut, iPhone 5s.

Prețurile în SUA, cu contractarea unui abonament pe 2 ani la un operator de telefonie mobilă, sunt de 199 de dolari pentru iPhone 6, respectiv 399 de dolari în cazul iPhone 6 Plus. iPhone 5s va costa 99 de dolari cu abonament pe doi ani, iar iPhone 5c va fi oferit gratis cu un astfel de contract, potrivit Apple.

Smartphone-urile vor fi disponibile începând din 19 septembrie în anumite țări, cu posibilitatea de precomandă începând din 12 septembrie. Până la finalul anului, cele două iPhone-uri vor fi prezente în 115 țări la nivel global.

Procesorul A8, cu care sunt echipate ambele modele, este cu 25% mai puternic în comparație cu predecesorul, iar procesorul grafic este cu 50% mai puternic decât cel de pe iPhone 5s, potrivit Apple.

În timp ce iPhone 5s avea o autonomie de 10 ore dacă utilizatorul folosea serviciile de voce și 8 ore de navigare pe internet prin intermediul 3G sau 10 ore prin intermediul LTE/4G, noile iPhone au o autonomie sporită. iPhone 6 permite 14 ore de servicii de voce la o singură încărcare, 10 ore de navigare pe internet prin intermediul 3G și 10 ore prin intermediul 4G LTE, iar iPhone 6 Plus permite 24 de ore de convorbiri, 12 ore de navigare pe internet atât prin intermediul 3G cât și LTE.

Apple a prezentat și noua cameră de pe iPhone 6/6 Plus. Are 8 megapixeli, pixeli de 1,5 pixeli, o diafragmă de f/2.2 și același bliț.

Noul coprocesor care detectează și măsoară mișcarea, denumit M8, face diferența între alergare și ciclism și poate calcula distanțe și înălțimi, fiind dotat și cu barometru. Nike a anunțat că va actualiza aplicația Nike+ pentru a profita de noua funcție de barometru.

Noile iPhone-uri au conectivitate pe 20 de benzi LTE/4G, asigurând compatibilitate oriunde în lume. De asemenea, modelele sunt echipate cu „voice over LTE” – VoLTE – funcție care, odată suportată de operatorii telecom, ar trebui să aducă o mai bună calitate audio a convorbirilor pe rețele LTE/4G.

Ambele modele sunt echipate cu sistemul de operare iOS 8, care va fi disponibil pentru download începând din 17 septembrie.

iPhone 6 și 6 Plus sunt echipate cu Apple Pay, sistemul de plată wireless prin senzorul NFC (Near-Field Communications), securizat cu ajutorul senzorului de amprentă digitală. Utilizatorul adaugă cardul bancar în iTunes. Securitatea și dreptul la viața privată sunt principii care stau la baza Apple Pay, subliniază compania. Apple nu știe ce ați cumpărat, unde ați făcut cupărături și alte detalii privind tranzacțiile clienților. Nici casierul nu are acces la informații despre client – nici măcar numele. Apple Pay este disponibil momentan doar în Statele Unite.

APPLE WATCH

Apple a prezentat, totodată, ceasul inteligent Apple Watch, unul dintre cele mai așteptate produse în acest an. Ceasul Apple are o formă pătrată, cu colțurile și muchiile rotunjite, buton „home” și o rotiță pe partea din dreapta.

Ceasul este fabricat din inox, iar ecranul este acoperit de sticlă din safir, foarte rezistentă.

Apple Watch este disponibil cu mai multe tipuri de brățări în diverse culori, inclusiv una metalică.

Compania pune accent pe funcțiile de fitness ale ceasului și pe funcționalitatea sporită a rotiței de pe partea dreaptă, denumită „digital crown”. De asemenea, dispozitivul are integrate asistentul vocal Siri și funcția Apple Pay.

Apple Watch va fi disponibil la începutul anului viitor, la un preț de referință de 349 de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...