Arbitrul de fotbal Frăţilă a făcut pace cu SIF Transilvania. A fost ales preşedintele COMCM Contanţa

Consiliul de administraţie al producătorului de materiale de construcţii COMCM Constanţa (CMCM) l-a ales ca preşedinte pe fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă, cunoscut acum ca investitor la bursă. Frăţilă controlează peste 40% din acţiunile CMCM şi pare că a încheiat, astfel, un vechi conflict cu acţionarul majoritar al companiei, SIF Transilvania (SIF3).
Adrian N. Ionescu - mar, 30 apr. 2013, 21:03
Arbitrul de fotbal Frăţilă a făcut pace cu SIF Transilvania. A fost ales preşedintele COMCM Contanţa

Reprezentanţii Societăţii de Investiţii Financiare Transilvania (SIF3), acţionarul majoritar al COMCM Constanţa (CMCM), au votat în favoarea omului de afaceri Constantin Frăţilă la alegerea acestuia în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al producătorului de materiale de construcţii.

„Dl. Frăţilă a fost ales şi în consiliul nostru de administraţie şi se pare că disensiunile dintre SIF şi dânsul au fost, cel puţin deocamdată, încheiate”, a declarat un oficial al SIF Transilvania (SIF3), pentru ECONOMICA.NET.

Constantin Frăţilă, un fost arbitru de fotbal, a devenit cunoscut ca investitor la bursă atât prin prezenţa sa printre acţionarii principali ai COMCM Constanţa, cât şi ai unei alte companii de construcţii SCUT Constanţa (SCUT), la care COMCM este acţionar majoritar.

Când relaţiile dintre SIF Transilvania (SIF3) şi Frăţilă au devenit ostile, mai ales pe tema controlului SCUT Constanţa, omul de afaceri constănţean a cumpărat acţiuni SIF3, a ajuns la deţinerea maximă legală de de 5% din acţiunile SIF3 şi a început să critice ameninţător conducerea  acesteia.

La rândul său, SIF Transilvania impusese astă toamnă o decizia a AGA privind declanşarea unei acţiuni în justiţie împotriva lui Constantin Fraţilă, pentru activitatea din perioada în care fusese administrator.

Constantin Frăţilă deţine împreună cu familia sa 41,5% din acţiunile COMCM Constanţa (CMCM) şi 32,7% din acţiunile SCUT Constanţa (SCUT).

Fraţilă a mai fost ales şi în comitetul de audit al COMCM, al cărui preşedinte este Gabriela Alexe, unul din partenerii săi, ca şi în „comitetiul de remuneraţie”, al cărei preşedinte este fiica sa, Maria Frăţilă.

COMCM Constanţa (CMCM) a înregistrat în 2012 un profit net de peste 2,8 milioane de lei, din afaceri nete de 20 de milioane.

Compania are capacităţi de producere a betoanelor şi mortarelor „în stare proaspătă” de circa 1.000 mc / zi şi toate facilităţile necesare pentru încărcarea şi transportul acestora. COMCM are şi un hotel, Unirea, cu 120 de locuri, din care 60 în circuitul turistic şi terenuri de peste 257.000 mp. Din care 195.000 aferente sediului social.

Compania are încă apartamente de vânzare în cele două blocuri construitre pe str. Baba Novac din Constanţa, din cadrul programului „Locuinţe ieftine pentru tineri„, în colaborare cu primăria oraşului.
Compania a fost unul dintre cei mai mari 5 producători de betoane şi mortare din Judeţul Constanţa, anul trecut, potrivit raportului propriu.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...