Asociaţii din turism: Primăria Capitalei cheltuieşte ineficient banii publici pentru promovare

Autorităţile din Bucureşti cheltuiesc ineficient banii publici pentru "aşa-zisa promovare turistică", făcută fără profesionişti, semnând un parteneriat pentru promovarea Bucureştiului cu un ONG recent înfiinţat.
Economica.net - lun, 18 feb. 2013, 11:35
Asociaţii din turism: Primăria Capitalei cheltuieşte ineficient banii publici pentru promovare

„Operatorii de turism din Bucureşti, agenţii de turism si hotelierii, au luat la cunoştinţă din presa centrală despre iniţiativa Consiliului Local al Municipiului Bucureşti de a încheia un parteneriat pentru promovarea destinaţiei turistice Bucureşti cu un ONG recent înfiinţat, precum şi de intenţia Primariei Capitalei de a aloca sume importante de bani pentru elaborarea unui slogan şi imn al Bucureştiului”, se arată într-un comunicat transmis MEDIAFAX de câteva asociaţii, printre care Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) şi ANAT.

Patronatele susţin că în ultimii şapte ani au încercat să pună bazele promovării Bucureştiului prin intermediul unei Asociaţii de Promovare şi Dezvoltare Turistică a Municipiului Bucureşti, după modelul entităţilor similare din toate capitalele europene.

Operatorii din turism consideră că singura soluţie este o astfel de asociaţie care să adune în acelaşi loc toţi jucătorii care contribuie la crearea unui produs turistic, respectiv hotelierii, agenţiile de turism, transportatorii, gastronomii, autorităţile locale şi centrale cu atribuţii în turism, organizatorii de evenimente, expoziţii şi târguri, taximetriştii etc.

„Am aflat cu stupoare că în decembrie 2012 s-a înfiinţat un ONG care din ianuarie, anul acesta, promovează Bucureştiul. Asociaţiile din turism şi hotelierii nu au fost consultaţi când s-a luat o asemenea decizie. Am făcut, fără rezultat, solicitări către toţi miniştri turismului din ultimii ani. Bucureştiul este promovat zero”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Radu Enache, preşedintele FIHR.

Enache a adăugat că în Bucureşti nu există un centru de informare, nu există hărţi ale oraşului, descrieri ale monumentelor istorice şi un site turistic al Capitalei.

Patronatele se plâng că Primăria Capitalei a decis să înfiinţeze în anul 2010 o asociaţie de promovare, dar fără prezenţa reprezentantilor hotelierilor si ai agentiilor de turism. „Asociaţia Turistică a Municipiului Bucureşti, care este condusă de primarul general al Capitalei, nu a reuşit, aşa cum era de aşteptat, în trei ani, să realizeze niciun proiect semnificativ de promovare pentru Bucureşti”, se mai arată în comunicat.

Asociaţiile din turism invită reprezentanţii autorităţii locale din Bucureşti la un dialog care sa aibă ca scop un parteneriat de tip ONG public-privat, în care să participe toţi jucătorii din industrie şi administraţie.

„Considerăm că orice altă variantă pentru promovarea coerentă a oraşului Bucureşti va fi sortită eşecului, ca şi până în prezent. Prin urmare lansăm un apel către autorităţile din Bucureşti, nu doar pentru a nu mai cheltui ineficient banii publici pentru aşa-zisa promovare turistică, făcută fără profesionişti, dar şi pentru a face paşii corecţi şi necesari stabilirii unui cadru propice, care să ajute atât industria turistică din România, cât şi autorităţile responsabile”, se mai arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...