Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria – măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere cu ocazia Zilei Naţionale

Pentru data de 3 martie, cu ocazia Zilei Naţionale s Bulgariei, există măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere pe teritoriul bulgar.
Economica.net - sâm, 03 mart. 2018, 09:28
Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria - măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere cu ocazia Zilei Naţionale

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, pentru data de 3 martie, cu ocazia Zilei Naţionale, există măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere pe teritoriul bulgar.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, sâmbătă, AGERPRES, pasul Şipka va fi închis circulaţiei rutiere, pe segmentul drumului european E-85 (corespondent drumului naţional I-5) Gabrovo – Şipka – Kazanlâk. De asemenea, circulaţia rutieră va fi redirecţionată pe drumul naţional II-55 prin pasul Republika, pe itinerariul: Ruse – Veliko Târnovo – Debeleţ – Pasul Republika – Gurkovo – Kazanlâk şi în sens invers.

În conformitate cu legislaţia bulgară, pe perioada sărbătorilor oficiale, circulaţia autovehiculelor cu masă mai mare de 12 t va fi oprită în ultima zi de lucru de dinaintea sărbătorilor (2 martie), în intervalul orar 16,00 – 20,00 şi în ultima zi de sărbătoare (5 martie), în intervalul orar 14,00 – 20,00, pe următoarele sectoare de drum:

– Autostrăzile (Trakia, Hemus, Struma, Mariţa, Cerno More şi Lyulin);

– Drumul naţional I-1 – satul Rebărkovo – Botevgrad, cu redirecţionarea circulaţiei rutiere pe drumul naţional II-16 Rebărkovo – Svoge – Sofia;

– Drumul naţional I-1 – Blagoevgrad – PCTF Kulata;

– Drumul naţional I-4 – nodul de comunicare rutieră „Koritna” – Veliko Târnovo – Şumen;

– Drumul naţional I-5 – Ruse – Veliko Târnovo;

– Drumul naţional I-8 – PCTF Kalotina – Sofia;

– Drumul naţional I-9 – Varna -Burgas;

– Drumul naţional II-18 – Centura Sofiei;

– Drumul naţional II-99 – Burgas -Ţarevo.

Măsura de oprire a circulaţiei rutiere a autovehiculelor cu masă mai mare de 12 t, nu se aplică autovehiculelor care transportă materiale periculoase (ADR), animale vii, produse alimentare perisabile sau încărcături supuse unui anumit regim de temperatură pe timpul transportului, menţionează sursa citată.

MAE reaminteşte că toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenţiei menţionate funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Te-ar mai putea interesa și
Proiect pentru un aerodrom la Râmnicu Vâlcea
Proiect pentru un aerodrom la Râmnicu Vâlcea
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că județul va avea aerodrom pentru aeronave ușoare....
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei ...
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...