Atracţii vechi şi noi: dividende mai mari la Aerostar. Primele în 10 ani la Mecanica Ceahlău

Conducerea producătorului de subansamble aeronautice Aerostar Bacău (ARS) va propune acţionarilor dividende în creştere cu aproape 10%, până la 9,2 milioane lei. Acţiunile producătorului de maşini agricole Mecanica Ceahlău ar putea ieşi din somnolenţă, după ce compania a anunţat primele dividende din 2003 încoace.
Adrian N. Ionescu - lun, 25 mart. 2013, 08:32
Atracţii vechi şi noi: dividende mai mari la Aerostar. Primele în 10 ani la Mecanica Ceahlău

Administratorii constructorului de utilaje agricole Mecanica Ceahlău din Piatra-Neamţ (MECF) au propus dividende de 0,006 lei/ acţiune, totalizând 1,4 milioane de lei din profitul companiei de anul trecut, de 7,4 milioane de lei.

Mecanica Ceahlău (MECF) a revenit pe profit în ultimii doi ani, se seama creşterii cererii de utilaje din agricultură.

Dividendul brut propus asigură un randamentul din dividende de circa 4,5%, la ultimul preţ de pe piaţă, de 0,1342 lei/acţiune.

Compania este controlată de SIF Moldova (SIF2), care are nevoie de lichidităţi pentru satisfacerea apetitului pentru dividende al propriilor acţionari. SIF2 deţine 55,1% din acţiunile MECF, iar fondul de investiţii Romanian Opportunities Fund Ltd. Winward Cym are 26,65% din titluri.

 

La Aerostar Bacău (ARS) dividendele propuse acoperă 60% din profitul de peste 15 milioane de lei preliminat pentru anul trecut.

Ponderea de alocare a fost mai mare în anii anteriori, dar câştigul  Aerostar a fost mai mare cu 33% în 2012, faţă de 2011.

Aerostar Bacău (ARS) s-a orientat spre reparaţiile şi producţia de subansamble pentru  aviaţia civilă,  comenzile din sectorul de apărare fiind în continuă scădere.

Valoarea brută a dividendului este de 0,079 lei/acţiune şi asigură un  randament al dividendului brut este de aproape 5%, la preţul de 1,598 lei / acţiune.

Bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari la finele anului trecut prevede o cifră de afaceri de 210 milioane lei şi un profit brut de 19 milioane lei.

Iarom Bucureşti, fosta Centrală Naţională a Industriei Aeronautice din România, deţine 71,09% din acţiunile Aerostar, iar SIF Moldova (SIF2) are 12,46%.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...