Aurel Biţianu, fost director al Romavia, şi-a lansat o nouă companie aeriană

O nouă companie aeriană îşi face apariţia pe piaţa din România. Este vorba de Aviro Air, care efectuează doar zboruri în regim charter.  
Andrada Ghira - mie, 20 iul. 2016, 13:24
Aurel Biţianu, fost director al Romavia, şi-a lansat o nouă companie aeriană

Aviro Air este o companie aeriană fondată în 2014 de Aurel Biţianu, care deţine o participaţie majoritară din firmă, celălalt acţionar fiind Şerban Dumitru. Aurel Biţianu, fost director Romavia, care a intrat în faliment în 2014, a deţinut anterior şi compania MIA Airlines, contractată în trecut pentru efectuarea unor zboruri pentru fostul preşedinte Traian Băsescu, dar şi pentru fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. 

Compania a primit certificatul pentru operaţiuni de transport public de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România şi operează zboruri chater cu o aeronavă British Aerospace 146-300, cu 112 locuri şi înregistrată cu numărul YR-AVR. Aeronava are o vechime de peste 25 de ani.

Cea mai mare parte a personalului, piloţi şi însoţitoare de zbor, au lucrat anterior pentru Romavia, compania aeriană prezidenţială a României. 

Aviro Air a început operarea curselor charter din luna iunie a acestui an, pe baza unor parteneriate deja semante cu agenţii de turism din străinătate, şi pentru care efectuează curse charter spre insulele greceşti, dar şi spre Tel Aviv, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Iulian Achiţei, directorul de vânzări al Aviro Air. 

„Până anul viitor, flota Aviro Air se va mări şi îşi va diversifica mult reţeaua de destinaţii. Ținta companiei noastre este de a oferi clienților noștri servicii de bună calitate și performanță înaltă. Intenţia noastră este de a opera atât curse charter externe din Bucureşti şi din România, cât şi de a sprijini turismul românesc, aducând turişti străini de pe diverse pieţe ţintă. La ora actuală, am semnat contracte cu mai mulţi touroperatori, atât din România, cât şi din străinătate, şi suntem în negocieri avansate cu alţi touroperator”, a declarat, într-un comunicat de presă, Aurel Biţianu, drectorul general al Aviro Air.

Curse în regim charter mai sunt operate în România şi de compania Bucharest Air, care operează cu o aeronavă Boeing 737-300. 

Sursa foto: Luacian Ojog via www.planespotters.net 

Te-ar mai putea interesa și
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Taipei, cu o......
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, ...
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...