Autostrada Bucureşti – Ploieşti: Primul strat de asfalt la kilometrul 0. Se lucrează şi noaptea FOTO

Constructorii ciotului de la intrarea în Capitală a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti au turnat primul strat de asfalt la kilometrul zero, potrivit unor imagini postate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură (API). Cu toate acestea, reprezentanţii API apreciază că nu sunt şanse ca lucrările pe cei 3,3 kilometri să fie finalizate anul acesta.
Economica.net - mar, 15 aug. 2017, 21:03
Autostrada Bucureşti – Ploieşti: Primul strat de asfalt la kilometrul 0. Se lucrează şi noaptea FOTO

Constructorii lucrează la kilometrul zero al autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, în zona Gherghiţei – Petricani, potrivit imaginilor postate de user-ul panda_no 5 pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociaţiei Pro Infrastructură.

„Au instalat nişte baloane luminoase şi vor lucra toată noaptea”, spune membrul forumului în comentariul la una dintre imagini.

În iulie, Asocierea Aktor – Euroconstruct Trading 98 a demarat lucrări pe încă o secţiune din Voluntari de câteva sute de metri din cei 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală ai autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. Asta după ce Ministerul Transporturilor a emis Autorizaţie de Construire fără PUZ de la Primăria Voluntari.

Când va fi gata Autostrada Urbană

Constructorii au afirmat că fac eforturi să finalizeze acest sector de 3,3 kilometri cunoscut şi ca Autostrada Urbană până în luna decembrie 2017, dacă beneficiază de toate aprobările necesare.

Şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a spus că vrea să inaugureze anul acesta ultimii 3,3 kilometri ai autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.

Pe de altă parte, Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură, estimează că acest termen va fi ratat, pentru că este imposibil să fie finalizate anul acesta structurile complexe care mai sunt de efectuat, precum pasajul peste calea ferată.

Potrivit celui mai recent anunţ al Companiei de Drumuri, termenul contractual de finalizare al acestui sector al A3 este august 2018. De asemenea, conform datelor actualizate pe luna august 2017, gradul de execuţie a lucrărilor este de doar 21%.

Compania de Drumuri a semnat în decembrie 2015 contractul pentru construcţia a 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie 2016 iar termenul de finalizare iniţial era noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, circa 30 de milioane de euro pentru 3,3 kilometri, trebuie precizat că sectorul de autostradă in cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi prevede şi realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul vizează şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...