Autostrada de Centură a Capitalei: construcţia sectorului de nord va fi scoasă la licitaţie pentru trei miliarde de lei

Construcţia sectorului de nord al Autostrăzii de Centură a Capitalei va fi scoasă la licitaţie pentru trei miliarde de lei, conform oficialilor de la Drumuri. Luna trecută, constructori precum Umbrărescu, Erbaşu, Tirrena Scavi şi Astaldi au depus oferte pentru sectorul de sud, estimat la 2,67 miliarde de lei. Dacă nu vor exista întârzieri cauzate de contestaţii sau alte probleme, lucrările la Autostrada de Centură a Capitalei ar putea fi terminate în 2021.
Economica.net - Dum, 05 nov. 2017, 11:57
Autostrada de Centură a Capitalei: construcţia sectorului de nord va fi scoasă la licitaţie pentru trei miliarde de lei

VEZI AICI Harta Autostrada de Centură Bucureşti

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia sectorului de nord al Centurii Bucureşti la profil de autostradă ar putea fi lansată până la finele acestui an, cu o valoare estimată de trei miliarde de lei.

Documentaţia de licitaţie este în curs de elaborare la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aceasta va fi trimisă luna următoare spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), conform unui calendar al oficialilor CNAIR.

După avizarea ANAP, documentaţia care va fi lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) iar până în al doilea trimestru al anului viitor urmează să fie selectaţi constructorii.

Sectorul de nord al Autostrăzii de Centură are o lungime totală de 51 de kilometri şi este împărţit în trei loturi.

Primul lot va avea 16,93 kilometri, al doilea – 16,30 kilometri iar al treilea 17,96 kilometri, după cum urmează:

  • lotul 1: Sector 1. Km 52+070 – Km 52+770

                      Sector 2. Km 52+770 – Km 69+000

  • lotul 2: Km 69+000 – Km 85+300

 

  • lotul 3: Sector 1. Km 85+300 – Km 100+765

                     Sector 2. Km 0+000 – Km 2+500

Luna trecută au fost deschise ofertele pentru construirea sectorului de sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei, cu o lungime tot de aproximativ 51 de kilometri, dar o valoare estimată a contractelor de 2,67 miliarde de lei, fără TVA. Printre ofertanţi se numără italienii de la Astaldi şi cei de la Tirrena Scavi, dar şi constructori români precum Dorin Umbrărescu şi Cristian Erbaşu.

Autostrada de Centură a Capitalei ar putea fi gata în 2021

Durata contractelor este de 102 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrarilor şi 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Astfel, dacă în vara anului viitor vor fi demarate lucrările pe toţi cei peste 100 de kilometri, în 2021 vom putea circula pe Autostrada de Centură a Capitalei.

Pentru aceste proceduri de licitație se aplică criteriul de atribuire „cel mai bun raport calitate-preț”, în care ponderea prețului este de 60%.

Acest proiect face parte din Master Planul General de Transport și va fi finanțat din POIM 2014-2020 (fonduri europene nerambursabile).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...