Autostrada Sebeş – Turda: luni ar putea fi deschisă circulaţia pe loturile 3 şi 4

Luni, 30 iulie, ar putea fi deschisă circulaţia pe loturile 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda (A10), după inspecţia programată la ora 11 a Comisiei de Recepţie, a spus pentru Economica.net Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - vin, 27 iul. 2018, 10:19
Autostrada Sebeş – Turda: luni ar putea fi deschisă circulaţia pe loturile 3 şi 4

ECONOMICA.NET a relatat încă de săptămâna trecută că inspecţia ar putea avea loc pe 30 iulie, după ce constructorul lotului 3 urma sa frezeze şi să reasfalteze circa trei kilometri de autostradă, depistaţi cu probleme de rugozitate şi planeitate şi la cele mai recente teste.

Conform unui clip video postat pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură (API), constructorul s-a mobilizat pe şantier şi a efectuat lucrările respective.

Reprezentanţii API au scris la rândul despre deschiderea circulaţiei pe aceste loturi de autostradă.

„Luni seară, 30.07.2018, se deschide circulaţia pe Autostrada A10 între Aiud și Turda! Conform informațiilor de ultimă oră primite de la mai multe surse, putem să vă confirmăm că luni dimineața comisia de recepție CNAIR se va deplasa pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (28,75 km).

ATENȚIE! Deși, în mod normal, nu ar trebui să fie amânată din nou inaugurarea, orice este posibil, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere putând găsi (sau inventa) motive pentru a nu se da drumul la trafic, așa cum s-a întâmplat pe 9 ianuarie 2018 pe lotul 3.

Să sperăm că acum se va încheia telenovela lungă de 8 luni de zile și coșmarul șoferilor nevoiți să își riște inutil viața pe DN1 va fi istorie”.

În ianuarie, CNAIR a amânat cu 90 de zile recepţia lotului 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda, din cauza execesului de bitum şi a problemelor de rugozitate şi planeitate. În replică, un reprezentant al constructorului îi acuza atunci pe şefii de la Drumuri de rea-voinţă pentru că nu vor să recepţioneze noua şosea, care ar fi gata încă de anul trecut.

La finele lunii martie, constructorul a demarat lucrări de frezare a zonelor cu exces de bitum şi a solicitat o nouă expertiză. 

Contractul pentru construirea celor 12 kilometri ai lotului 3 din Autostrada Sebeş – Turda a fost semnat în aprilie 2014 cu Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA, pentru suma de 420,5 milioane de lei.

Contractul pentru construirea celor 16 kilometri ai lotului 4 din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit companiei austriece PORR în aprilie 2014 şi este în valoare de 470 de milioane de lei

Cei 28 de kilometri ai loturilor 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda vor creşte numărul de kilometri de autostradă finalizaţi şi recepţionaţi în timpul guvernării PSD – ALDE la peste 50. Reamintim că anul trecut au fost inauguraţi 15 kilometri din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva şi au fost recepţionaţi fără a fi însă deschişi circulaţiei cei aproape 9 kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu din Autostrada Transilvania.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului Dacia Sandero în fața unor concurenți ca Volkswagen Golf sau Toyota Yaris......
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă ...