Autostrada Urbană, aproape gata: pre-recepţia ciotului de la intrarea A3 în Capitală ar putea avea loc peste 15 zile, dacă nu plouă FOTO

Lucrările pe cei 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a autostrăzii Bucureşti – Ploieşti (A3) vor fi finalizate până la 1 decembrie, conform ultimului grafic de execuţie asumat de către constructorul grec Aktor. Pre-recepţia Autostrăzii Urbane ar putea avea loc peste 15 zile, spun oficialii de la Drumuri.
Anemona Andone - joi, 01 nov. 2018, 19:41
Autostrada Urbană, aproape gata: pre-recepţia ciotului de la intrarea A3 în Capitală ar putea avea loc peste 15 zile, dacă nu plouă FOTO

Intersecţia A3 cu Strada Petricani, 1 noiembrie (sursa foto: cosminn, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură)

„În 15-20 de zile se estimează că va avea loc inspecţia tehnică preliminară în vederea efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor”, a declarat pentru Economica.net Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Realizarea inspecţiei în 15-20 de zile este condiţionată însă de „condiţii meteorologice favorabile”, conform raportului înaintat de către inginerul consultant Companiei de Drumuri.

Reprezentantul CNAIR a mai spus că termenul pentru finalizarea lucrărilor, asumat de către constructor în graficul de execuţie, este 1 decembrie 2018.

Stadiul fizic al lucrărilor raportat la 29 octombrie pe acest şantier era de 91,23%.

Lucrările rămase de executat sunt:
• Stratul de uzură pe autostradă + sens giratoriu Gherghiţei
• Straturile de binder + uzura la intersecţia Petricani
• Finalizare stabilizat + toate straturile asfaltice intersecţie Popasului + breteaua 3 Nod Centură
• Finalizare montare parapet, gard, panouri fonoabsorbante
• Execuţie semnalizare + marcaje
• Montare rosturi de dilataţie la pasaje
• Finalizare lucrări la spaţiile de servicii
• Finalizare infrastructură pentru semafoare

Compania de Drumuri a semnat în decembrie 2015 contractul pentru construcţia a 3,3 kilometri din autostrada Bucureşti – Ploieşti care intră în Capitală prin zona Petricani. Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii Aktor – EuroConstruct Trading 98 şi are o valoare totală de 129,18 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în februarie 2016 iar termenul de finalizare iniţial era noiembrie 2017, conform contractului. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnării Procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Deşi valoarea contractului pare mare la prima vedere, circa 30 de milioane de euro pentru 3,3 kilometri, trebuie precizat că sectorul de autostradă in cauză este unul cu câte trei benzi pe sens şi prevede şi realizarea a două poduri pentru autostradă, unul peste strada Popasului şi altul peste calea ferată Bucureşti-Constanța. Pe lângă finalizarea celor două mari noduri incluse în contract (centura Bucuresti şi Moara Vlăsiei), proiectul vizează şi amenajarea unor noduri rutiere la Strada Popasului şi în zona Gherghiței – Petricani.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...