Avem nevoie de imigranţi, deoarece mulţi localnici nu pot trece testul anti-drog la angajare – Premierul neozeelandez

Premierul Noii Zeelande, Bill English, a declarat luni că ţara sa trebuie să se bazeze pe muncitori imigranţi, deoarece mulţi localnici nu pot trece testul anti-drog la angajare, relatează DPA.
Economica.net - lun, 27 feb. 2017, 09:59
Avem nevoie de imigranţi, deoarece mulţi localnici nu pot trece testul anti-drog la angajare - Premierul neozeelandez

English a făcut aceste comentarii răspunzând întrebărilor jurnaliştilor despre numărul tot mai mare de imigranţi din Noua Zeelandă.

În ultimele 12 luni până la data de 31 ianuarie, 71.300 de imigranţi au intrat în Noua Zeelandă, conform unui raport al Biroului de Statistică făcut public luni.

Într-o conferinţă de presă, English a fost întrebat care sunt motivele pentru care cei 140.000 de neozeelandezi şomeri nu au putut acoperi nevoile de muncitori calificaţi din această ţară cu 4,8 milioane de locuitori.

‘Unul dintre obstacolele din prezent este pur şi simplu testul anti-drog’, a spus premierul. ‘Conform regulilor privind siguranţa la locul de muncă, nu poţi avea angajaţi sub influenţa drogurilor, iar mulţi dintre tineri nu pot trece acest test’, a adăugat el.

Un studiu apărut în 2012 în publicaţia medicală The Lancet arăta că printre australieni şi neozeelandezi se înregistrează cel mai mare procent de consumatori de cannabis şi metamfetamină din lume.

English a mai declarat în aceeaşi conferinţă de presă că nivelul record al imigraţiei nu este o problemă pentru Noua Zeelandă.

‘Asta înseamnă să ai o economie în creştere, în care există încredere şi care merge într-o anumită direcţie, iar guvernul se concentrează pe sprijinirea acestei creşteri, nu pe subminarea ei’, a afirmat el.

Pe de altă parte, principala formaţiune politică de opoziţie, Partidul Laburist, a spus că această creştere a numărului de imigranţi înrăutăţeşte criza locuinţelor, în special în Auckland, cel mai mare oraş, care găzduieşte o treime din populaţie, potrivit Xinhua.

Opoziţia acuză de asemenea că imigraţia tot mai numeroasă afectează bugetele pentru infrastructură şi serviciile sociale.

Te-ar mai putea interesa și
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă de 13,9 milioane de euro. pentru finanțarea achiziției unui parc eolian......
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 mld. USD
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Autostrada A2 București – Constanța: CNAIR concesionează spații de servicii pentru stații de încărcare electrice
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansează licitație pentru concesionarea lucrărilor ...
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Alături de grupul Renault, un obișnuit al ultimelor expoziții auto europene, grupurile BMW și Stellantis ar putea participa ...