Băncile cooperatiste germane DZ şi WGZ vor să-şi unească forţele în 2016

Băncile cooperatiste germane DZ Bank şi WGZ Bank au convenit, în principiu, să fuzioneze pentru a da naştere celui de-al patrulea mare grup bancar din Germania, după Deutsche Bank, Commerzbank şi KfW, cu active în valoare de aproximativ 500 de miliarde de euro, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 19 nov. 2015, 20:55
Băncile cooperatiste germane DZ şi WGZ vor să-şi unească forţele în 2016

La şase ani după ce au renunţat la o precedentă tentativă de fuziune, DZ Bank şi WGZ Bank au convenit că acum este momentul potrivit pentru a forma un gigant în rândul celor peste 1.000 de bănci cooperatiste din Germania, în cadrul cărora clienţi sunt şi proprietari. DZ Bank şi WGZ Bank au semnat un memoradum de înţelegere şi se aşteaptă să semneze un contract de fuziune în lunile martie-aprilie 2016 astfel ca fuziunea să se încheie la 1 august 2016.

‘Climatul de pe piaţă, definit prin măsuri de reglementare, nivelul redus al dobânzilor şi digitalizare, oferă noi oportunităţi de creştere şi profit pentru băncile cooperatiste’, a apreciat directorul general de la DZ Bank, Wolfgang Kirsch.

După fuziune cele două bănci estimează că vor economisi cel puţin 100 de milioane de euro pe an. Banca rezultată în urma fuziunii se va numi DZ Bank iar proprietarii WGZ Bank vor primi acţiuni DZ Bank în schimbul titlurilor pe care le deţin. Numărul acţiunilor pe care le vor primi proprietarii WGZ Bank depinde de o evaluare a celor două instituţii financiare realizată de firma de audit KPMG.

DZ Bank, cu sediul la Frankfurt, are active totale de peste 400 de miliarde de euro, de aproape patru opri mai mult decât WGZ Bank care are sediul la Düsseldorf şi care operează în principal în Rhenania de Nord-Westfalia. Ambele bănci şi-au întărit baza de capital în 2014, ca urmare a testelor de rezistenţă derulate de Banca Centrală Europeană (BCE). Principala sarcină a DZ Bank şi WGZ Bank este să ofere servicii bancare şi produse de genul fonduri de investiţii marca Union Investment, credite pentru locuinţe marca Schwaebisch Hall sau poliţe de asigurări marca R+V.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...