Barclays, amendată cu 48 de milioane de euro pentru că a pus în pericol fondurile clienţilor

Grupul bancar britanic Barclays a fost amendat cu 38 de milioane de lire sterline (48 de milioane de euro) pentru că nu a reuşit să protejeze în mod adecvat activele clienţilor săi în perioada 2007 - 2012, a anunţat, marţi, Autoritatea de Reglementare a Pieţelor Financiare din Marea Britanie (FCA), transmite Reuters.
Economica.net - mar, 23 sept. 2014, 13:00
Barclays, amendată cu 48 de milioane de euro pentru că a pus în pericol fondurile clienţilor

FCA a precizat că a luat decizia de a impune cea mai mare amendă acordată vreodată pentru eşecul în protejarea activelor clienţilor după ce a descoperit ‘deficienţe semnificative’ în interiorul sistemelor şi controalelor Barclays în perioada noiembrie 2007 – ianuarie 2012, deficienţe care au pus în pericol active ale clienţilor în valoare de 16,5 miliarde de lire sterline (21 de miliarde de dolari).

Amenda vine la trei ani după ce o subsidiară a Barclays a fost amendată cu 1,1 milioane de lire sterline pentru o infracţiune similară, iar FCA a apreciat că banca nu a reuşit să aplice lecţiile care se impuneau.

Financial Conduct Authority (FCA), care a înăsprit reglementările vizând protecţia activelor clienţilor după colapsul băncii americane Lehman Brothers, în 2008, a apreciat că clienţii riscau să suporte costuri suplimentare şi chiar să-şi piardă activele dacă banca intra în insolvenţă.

‘Tuturor firmelor trebuie să le fie clar, după Lehman, că nu există scuze pentru eşecul în protejarea activelor clienţilor’, a declarat directorul Diviziei pentru infracţiuni financiare la FCA, Tracey McDermott.

Banca Barclays a subliniat că nu a realizat un profit de pe urma acestor deficienţe şi, de asemenea, a beneficiat de o reducere de 30% a amenzii iniţiale în valoare de 58 de milioane de lire sterline deoarece a cooperat cu FCA.

În urmă cu doi ani, Barclays a fost amendată cu 290 de milioane de lire sterline pentru rolul său în manipularea ratelor interbancare Libor şi Euribor.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...