Bashar Al-Assad se declară deschis dialogului cu Statele Unite

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a declarat că este deschis unui dialog cu Statele Unite, potrivit unui interviu acordat postului american de televiziune CBS din care joi au fost prezentate fragmente, scrie AFP.
Economica.net - vin, 27 mart. 2015, 04:51
Bashar Al-Assad se declară deschis dialogului cu Statele Unite

Bashar Al-Assad a adăugat că un astfel de dialog trebuie să se bazeze pe ‘respectul reciproc’, conform fragmentelor din interviul acordat jurnalistului Charlie Rose şi care urmează să fie difuzat integral duminică în emisiunea ’60 Minutes’ de la CBS.

‘În Siria, am putea spune că, în principiu, orice dialog este un lucru pozitiv’, a declarat preşedintele sirian, referitor la eventualitatea unui dialog cu Washingtonul.

La întrebarea dacă există în prezent relaţii între Siria şi Statele Unite, Al-Assad a răspuns că nu există comunicare directă, scrie Agerpres.

Oficiali din cadrul Departamentului de Stat de la Washington au afirmat recent că Basahr Al-Assad nu va avea ‘niciodată’ niciun rol în vreo negociere pentru a pune capăt conflictului din Siria, care a intrat de curând în al cincilea an, dar că membri ai actualei puteri de la Damasc ar putea face parte din acest proces.

Pe 15 martie, într-un interviu la CBS, secretarul de stat american, John Kerry, a părut că spune că Washingtonul ar trebui în cele din urmă să discute cu preşedintele Bashar Al-Assad dacă se doreşte să se ajungă la încheierea conflictului din Siria. Afirmaţiile lui Kerry au provocat indignarea grupărilor opoziţiei siriene şi a celor care le sprijină în Occident.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a dat ulterior asigurări că şeful diplomaţiei Statelor Unite s-a referit la demnitari ai regimului de la Damasc, şi nu la la Bashar Al-Assad în persoană.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...