UPDATE Bayer cumpără Monsanto pentru 66 miliarde de dolari

Grupul german Bayer va cumpăra concurentul american Monsanto într-o tranzacţie estimată la 66 de miliarde de dolari, incluzând şi datoriile companiei preluate.
Economica.net - mie, 14 sept. 2016, 10:55
UPDATE Bayer cumpără Monsanto pentru 66 miliarde de dolari

Bayer devine astfel cel mai mare producător de seminţe şi pesticide agricole la nivel global, pe lângă afacerile separate ale grupului în industria chimică şi pe piaţa medicamentelor, unde comercializează inclusiv aspirină. Monsanto se numără şi printre principalii promotori ai folosirii organismelor modificate genetic în alimentaţie.

Semnarea acordului a fost transmisă pe surse de presa internaţională şi apare, printre altele, pe paginile Reuters, Bloomberg şi BBC.

Valoarea tranzacţiei ar fi de 66 miliarde de dolari, inclusiv datoriile de 9,3 miliarde de dolari ale Monsanto. Negocierile dintre cele două companii au apărut prima dată în presă în prima parte a anului, în martie.

Tranzacţia include o clauză de 2 miliarde de dolari pentru cazul în care fuziunea va fi denunţată din cauza opoziţiei autorităţilor pentru concurenţă. În urma preluării Monsanto, Bayer va controla peste 25% din piaţa mondială de seminţe şi pesticide agricole.

Ar fi cea mai mare preluare efectuată vreodată de o companie germană şi cea mai mare tranzacţie cash realizată la nivel mondial.

Piaţa seminţelor şi pesticidelor agricole traversează o perioadă de consolidare, sub presiunea scăderii preţurilor şi rolului tot mai mare jucat de reţelele globale de distribuţie, puternic eficientizate, în asigurarea profitabilităţii.

China National Chemical Corp. a încheiat în luna februarie a acestui an un acord pentru preluarea grupului elveţian Syngenta, iar companiile americane DuPont şi Dow Chemical vor să fuzioneze.

Grupul Bayer este cunoscut publicului larg mai ales datorită diviziei de farmaceutice, având în portofoliu mărci precum Aspirin, Bepanthen/Bepanthol, Claritin, Redoxon sau Supradyn.

Te-ar mai putea interesa și
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" fiind create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii......
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa ...
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, ...
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor ...
Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața ...