Benevo turează motoarele: un nou mall se va construi vara aceasta în Bucureşti

Compania canadiană Benevo se implică în dezvoltarea a două malluri, cu o suprafaţă totală de 94.000 mp, în valoare de 200 de milioane de euro.
Andrada Ghira - joi, 25 apr. 2013, 09:05
Benevo turează motoarele: un nou mall se va construi vara aceasta în Bucureşti

Canadienii de la Benevo şi CD Capital Partners, au semnat cu retailerul Cora pentru deschiderea unei unităţi în viitorul mall Victoria City Lifestyle Retail Center, din zona Bucureştii Noi, a cărui investiţie anunţată în 2010 a fost de 150 de milioane de euro. Anul trecut, Benevo anunţa un parteneriat cu cei de la NEPI pentru acest proiect, la care s-a renunţat ulterior. 

Deşi a ieşit din parteneriatul pentru mallul Victoria, NEPI a intrat într-un alt parteneriat cu cei de la Benevo, pentru dezoltarea unui strip mall pe terenul fostei platforme industriale Vulcan, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 25.000 mp. 

Lucrările de construcţie la Victoria City Lifestyle Reatail Center vor fi demarate anul acesta, iar deschiderea este programată pentru cel de-al treilea trimestru din 2014. Unul dintre pricipalii chiriaşi este Cora, care a semnat un contract de închiriere a unui spaţiu de 12.000 mp. În total, mallul din Bucureştii Noi va avea o suprafaţă de 68.000 mp închiriabili, se arată într-un anunţ al Benevo. Având în vedere numărul contractelor deja semnate pentru acest proiect, compania se aşteaptă să ajungă la un grad de pre-închiriere de 70% înainte de mijlocul verii. În plus, proiectul va avea şi o componentă office, dar şi spaţii pentru divertisment.

„Benevo a finalizat recent un acord de finanţare cu Alpha Bank şi aşteaptă deschiderea acestui mall mult aşteptat. Suntem în negocieri avansate pentru achiziţia de terenuri în Bucureşti, iar ca rezultat, ne aşteptăm ca până în în 2014, Benevo să deţină mai multe proiecte în Bucureşti”, declarat Michael Topolinski, CEO Benevo Capital.

Benevo Capital a fost fondată de Michael Topolinski şi, pe lângă aceste proiecte de retail, mai deţine şi un stoc de apartamente noi în Capitală, cumpărate începând cu 2007 de la mai mulţi dezvoltatori.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...