Bilanţul autostrăzilor înainte de venirea iernii: Strabag, Pizzarotti şi Aktor raportează cele mai mari progrese pe şantiere

Austriecii de la Strabag au avansat pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi, după progresele raportate în noiembrie. Italienii de la Pizzarotti au urcat şi ei pe locul al doilea, fiind urmaţi pe podium de grecii de la Aktor.
Anemona Andone - lun, 19 nov. 2018, 20:22
Bilanţul autostrăzilor înainte de venirea iernii: Strabag, Pizzarotti şi Aktor raportează cele mai mari progrese pe şantiere

Luna noiembrie a adus schimbări în fruntea clasamentului constructorilor de autostrăzi, după ce liderii anteriori precum italienii de la Tirrena Scavi şi nemţii de la Geiger şi-au finalizat lucrările în această toamnă.

Astfel, pe primul loc au avansat în noiembrie austriecii de la Strabag, care în topul anterior se aflau pe poziţia a treia. Constructorul austriac a raportat un progres de 10,16 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Târgu Mureş – Ogra şi a ajuns la un stadiu de 94,91% în noiembrie, conform datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Analizând ritmul de lucru de pe acest lot precum şi imaginile publicate de Regionala de Drumuri de la Braşov, este posibil ca lucrările pe acest lot să fie gata chiar până la finele lunii noiembrie.

Ocupanţii locului secund, italienii de la Impresa Pizzarotti, au raportat un progres de 3 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda. Astfel, stadiul fizic pe acest şantier a ajuns în noiembrie la 57,20%.

Mai departe, pe locul 3 urmează grecii de la Aktor, care au progresat pe șantierul de la intrarea în Capitală a Autostrăzii București – Ploiești cu 2,71 puncte procentuale, până la 93,23%. Lucrările pe acest şantier ar urma să fie finalizate până la 1 decembrie, conform graficului de execuţie asumat de către constructorul elen.

În clasament urmează italienii de la Astaldi, cu un avans de 2,65 puncte procentuale. Ei au ajuns pe lotul 2 al Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii până la un grad de execuţie de 57,81% în noiembrie.

Pe poziţia a cincea se situează constructorul român Dorinel Umbrărescu, cu un avans de 2 puncte procentuale pe şantierul lotului 4 din Autostrada Lugoj – Deva în noiembrie, până la un grad de execuţie de 94%. În ciuda mobilizării a sute de muncitori şi utilaje, lucrările pe acest şantier ar putea fi terminate abia anul viitor.

Un avans de 1 punct procentual au raportat şi spaniolii de la Comsa pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, până la un grad de execuţie de 89%.

În clasament urmează şi celălalt constructor român de autostrăzi, Straco, cu un progres de 0,71 puncte procentuale. Lotul 3 din Autostrada Ogra – Câmpia Turzii a ajuns în noiembrie la un stadiu fizic de 18,31%.

Pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, grecii de la Aktor au raportat un progres de 0,43 puncte procentuale, până la 48,27%.

Pe lotul 2 din Autostrada Lugoj – Deva, al italienilor de la Salini, lucrările stagnează încă din februarie la stadiul de 95,80%.

Te-ar mai putea interesa și
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care va influența fiecare domeniu al existenței noastre, de la sectorul medical......
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...