Biofarm Bucureşti va fi preluată de SIF Muntenia la preţul de 0,305 lei/acţiune

SIF Muntenia (SIF4) a obţinut aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a derula o ofertă publică obligatorie de preluare a Biofarm Bucureşti (BIO), între 9 şi 30 aprilie. SIF4 controlează împreună cu SIF Banat-Crişana (SIF1) un pachet de 54,28% din acţiunile Biofarm (BIO) şi vrea restul. 
Adrian N. Ionescu - vin, 04 apr. 2014, 10:10
Biofarm Bucureşti va fi preluată de SIF Muntenia la preţul de 0,305 lei/acţiune

Mai exact, SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat Cişana, controlate de acelaşi grup de investitori reprezentat de preşedintele celei din urmă, Dragoş Bîlteanu, sunt obligate să vrea restul de 45,72% din acţiunile producătorului de medicamente Biofarm (BIO).

Legea spune că un acţionar care are 33% din acţiunile unei companii trebuie să facă ofertă publică obligatorie de preluare. SIF Muntenia (SIF4) are aproape 33%, dar SIF Banat Crişana (SIF1) controlează firma de administrare  a SIF4.

SIF Muntenia (SIF4)  va plăti aproape 153 de milioane de lei (peste 34 mil. euro) pentru BIO.

La preluarea tranzacţiilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), preţul de piaţă al BIO a sărit deja peste cel aprobat aprobat de ASF, de 0,305 lei / acţiune.

Oferta va fi intermediată de cea mai mare casă de brokeraj românească,  Swiss Capital.

La începutul lunii trecute, ASF a constatat, în sfârşit, că SIF1 şi SIF4 acţionează concertat, ca urmare a faptului că, la sfârşitul lunii octombrie, SIF4 a cumpărat 28% din acţiunile Biofarm de la SIF Oltenia. Astfel, SIF1 şi SIF4 au împreună peste 50% din acţiunile BIO.

De altfel, SIF Moldova (SIF2), care  la rândul său  are aproape 14% din acţiunile BIO, are o înţelegere cu SIF1 să cumpere o parte din acţiunile SAI Muntenia Invest, firmei care administrează SIF4 . 

Şi, din consiliul de administraţie al BIO, fac parte Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana şi Andrei Hrebenciuc, din partea SIF Moldova.

Delocalizarea companiei a devenit previzibilă. SIF1 are o companie de investiţi imobiliare, iar Biofarm are 34.000 de metri pătraţi de teren la o staţie de metrou de centrul Bucureştiului, în zona Timpuri Noi.

Biofarm a scos un profit net de 25,6 milioane de lei, anul trecut, din afaceri de 117,6 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...