Blue Air închiriază 12 avioane Boeing şi cumpără opt modele 737 Max 8

Compania românească Blue Air închiriază 12 avioane Boeing, a anunţat compania Air Lease Corporation (ALC). În plus, Blue Air a plasat o comandă fermă pentru achiziţia a şase modele 737 MAX 8, cu posibilitatea de a mai cumpăra două, în aceleaşi condiţii, a anunţat operatorul român. 
Andrada Ghira - mar, 20 iun. 2017, 08:34
Blue Air închiriază 12 avioane Boeing şi cumpără opt modele 737 Max 8

Blue Air a plasat o comandă de închiriere pe termen lung a şase avioane noi Boeing 737 MAX 8 şi şase avioane folosite 737-800.

Livrarea avioanelor 737-800, pe care ALC le-a achiziţionat de la Pegasus Airlines, a început în luna mai a acestui an şi va continua până în semestrul IV din acest an. 

Avioanele noi 737 MAX 8 sunt programate pentru livrare între mijlocului anului 2019 şi primul trimestru din 2021, mai informează compania. Primul zbor comercial cu un avion 737 MAX 8 a fost efectuat de compania Malindo Air din Malaezia pe 22 mai anul acesta. Boeing promite companiilor că acest model duce la o scădere cu 14% a cantităţii de carburant folosit, şi asta datorită noilor motoare şi a îmbunătăţirilor aerodinamice. 

Printre companiile care vor avea acest model de avion în flotă se numără Norwegian şi Southwest Airlines.

În prezent, flota Blue Air este compusă din 28 de avioane din diferite modele Boeing 737. 

Bloomberg relata săptămâna trecută că Blue Air se află în discuţii pentru achiziţia a 20 de avioane Boeing, în valoare de 1,8 miliarde de dolari. 

 „Acest nou contract de închiriere reprezintă o mare oportunitate de a ne dezvolta şi creşte relațiile cu Air Lease Corporation ca partener strategic pentru susţinerea planurilor noastre ambițioase de dezvoltare. Adoptarea noii familii 737 MAX reprezintă o piatră de hotar importantă pentru Blue Air și pentru sectorul aviației din România, permițându-ne să îmbunătățim în continuare eficiența operativă „, a declarat Gheorghe Racaru, directorul Blue Air.

Blue Air a preluat deja trei dintre cele şase aviaone Boeing 737-800 de la  ALC şi le-a plasat în operaţiunile de zbor pentru programul de vară. 

„Suntem încântați să anunțăm această plasare strategică a contractului de leasing cu Blue Air, un nou client pentru ALC. Vom avea un parteneriat pe termen lung cu Blue Air, pe măsură ce continuă să-şi modernizeze flota pentru a oferi servicii superioare și o eficiență a costurilor care sunt transmise clienților „, spune Marc Baer, vicepreședinte executiv al companiei Air Lease Corporation.
 
În timp ce Tarom pierde cotă de piaţă şi se zbate pe o piaţă aeriană dinamică, companiile low-cost se extind cu achiziţii de noi avioane şi deschiderea de noi rute. Planul de guvernare al PSD promitea achiziţia a 20 de avioane pentru Tarom, începând cu luna septembrie a acestui an. Niciun oficial nu a declarat dacă aceste demersuri au fost iniţiate sau nu, singura informaţie făcută publică este cea a închirierii a două avioane de lung curier pentru zboruri spre SUA şi Asia.

 

Te-ar mai putea interesa și
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03:00 devenind ora 04:00....
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...