Boeing va extinde contractele cu Romaero pentru componente de avioane

Gigantul american Boeing, unul din cei mai mari constructuri de avioane din lume, intenţionează să extindă contractele actuale cu societatea românească de stat Romaero, de la care grupul american cumpără componente pentru aeronavele sale, a declarat pentru News.ro directorul de vânzări de avioane comerciale pentru Europa al Boeing, Maarten Kluit, care a motivat devizia prin creşterea producţiei modelului 737.
Economica.net - mie, 21 iun. 2017, 06:16
Boeing va extinde contractele cu Romaero pentru componente de avioane

”România are o istorie lungă în aviaţie şi a fost un jucător important în domeniu, încă din anii 1900, în dezvoltarea industriei. De altfel, chiar acum, companii româneşti precum Romaero livrează componente pentru avioanele noastre care zboară în întreaga lume. Noi urmărim să creştem participarea Boeing în această colaborare”, a spus Kluit, pentru News.ro.

Managerul se află zilele acestea la Paris, unde grupul american participă la Paris Air Show 2017, cel mai mare eveniment al industriei aeronautice mondiale.

Romaero, companie specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, are încheiate contracte cu Boeing de peste 20 de ani, unele directe, altele prin intermediari, pentru care livrează diverse componente de avioane, realizate la platforma din Băneasa.

”Romaero este un partener valoros al Boeing de foarte mulţi ani. După cum ştiţi, şi Boeing va creşte producţia modelului 737 în următorii ani, ceea ce îi va permite companiei Romaero să îşi majoreze amprenta în acest parteneriat”, a menţionat reprezentantul Boeing, care apreciază relaţiile comerciale ale Boeing cu România.

Pe de altă parte, companiile aeriene româneşti sunt clienţi vechi ai Boeing, de la care au achiziţionat avioane.

La rândul său, Monty W. Oliver, vicepreşedinte senior în cadrul grupului Boeing, spune că industria aeronautică românească este tot în creştere şi se declară încrezător în viitorul acesteia.

”Am văzut o creştere în ultimii ani. Suntem încrezători în ceea ce priveşte viitorul sectorului aviatic românesc şi suntem încântaţi să facem parte din acesta”, a declarat Oliver, pentru News.ro.

De altfel, Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, şi gigantul american Boeing au semnat marţi la Paris acordul pentru o comandă fermă pentru şase avioane 737 MAX şi îşi păstrează dreptul să mai cumpere alte două astfel de aeronave în aceleaşi condiţii, compania devenind astfel primul operator de Boeing 737 MAX din România.

În plus, Blue Air va închiria alte doisprezece Boeing 737 de la Air Lease Corporation, partenerul cu care a început în acest an colaborarea.

Cele şase aeronave au o valoare de listă de peste 600 milioane dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...