Bogdan Badea, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, numit director general la Hidroelectrica

Consiliul de supraveghere al producătorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, l-a numit în şedinţa de miercuri în funcţia de preşedinte al directoratului pe Bogdan Badea, fost secretar de stat la Ministerul Energiei şi director în cadrul societăţii, potrivit News.ro.
Economica.net - mie, 05 iul. 2017, 15:56
Bogdan Badea, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, numit director general la Hidroelectrica

„Decizia a fost luată de consiliul de supraveghere, într-o şedinţă care tocmai s-a încheiat. În aceeaşi şedinţă, au fost aleşi ca membri Mihai Zdru şi Marian Bratu”, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţii companiei.

Mihai Zdru este fost director în cadrul transportatorului de energie Transelectrica, iar Marian Bratu este director al departamentului mentenanţă din Hidroelectrica.

Hidroelectrica este condusă în sistem dualist.

De asemenea, Ovidiu Agliceru, fostul director general al Hidroelectrica, va rămâne în cadrul companiei pe postul de şef al direcţiei de producere de energie electrică.

Bogdan Badea a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, când instituţia era condusă de Andrei Gerea, dar şi secretar de stat în Ministerul Economiei între iunie 2013 şi februarie 2014.

El a fost şi membru al consiliului de supraveghere al OMV Petrom, dar şi membru în consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare şi Enel Energie Muntenia.

Badea a mai fost director de dezvoltare în cadrul Hidroelectrica în perioada august 2007 – martie 2009, iar din februarie anul trecut a revenit în companie.

De asemenea, acţionarii Hidroelectrica au numit luni doi noi membri în Consiliul de Supraveghere, fostul ministru al Comunicaţiilor Karoly Borbely, în prezent director de strategie în cadrul companiei, şi Radu Spiridon Cojocaru, membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom.

Mandatele acestora sunt provizorii, ele urmând să expire pe 19 august, arată un document publicat pe site-ul companiei. Ei îi înlocuiesc în funcţie pe Dorin Liviu Nistoran şi pe Gheorghe Gheorghe-Gabriel, care au demisionat.

De asemenea, Oana Truţă a fost realeasă din partea Fondului Proprietatea membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere.

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat şi unul din cei mai mari producători de energie din ţară. Acţionarul majoritar este Ministerul Energiei.

Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane de lei, cu 154,6 milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o creştere cu 26%.

Cifră de afaceri înregistrată în primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, faţă de 1,296 miliarde de lei în perioadă similară a anului trecut, crescând cu 11%.

Producţia la cinci luni în acest an a fost de de aproximativ 6,5 TWh, faţă de 7 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa de a se orienta către......
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...