Bogdan Chirieac cere daune de 1.5 milioane de dolari de la Cristian Sima

Jurnalistul Bogdan Chirieac, reprezentat de casa de avocatură Chiuariu și Asociații (CAAL), răspunde recentelor acuzații ale lui Cristian Sima printr-o acțiune în răspundere civilă delictuală. Bogdan Chirieac cere de la Sima daune morale în valoare de 1,5 milioane de dolari, plus daune materiale.
Economica.net - lun, 05 nov. 2012, 11:49
Bogdan Chirieac cere daune de 1.5 milioane de dolari de la Cristian Sima

Avocații de la Chiuariu și Asociații au depus în cursul acestei dimineți în numele clientului lor, Bogdan Chirieac, o plângere penală pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale (prevăzută și pedepsită de art. 288 Cod pen.) privind înscrisurile bancare publicate în presă despre care s-a susținut că demonstrează transferurile din presupusul cont al lui Bogdan Chirieac din Elveția.

„Documentele sunt falsuri. Pentru faptul că spune că am primit bani de la Ericsson și că am aranjat chestiuni legate de sistemul de urgență 112 îi fac o nouă acțiune în instanță. Avocații mei de la firma Chiuariu și Asociații se ocupă de acest lucru!”, a spus Bogdan Chirieac.

Vom cere și daune materiale pentru că în urma așa-ziselor dezvăluiri făcute de Sima, clientul societății noastre de avocatură a pierdut un contract important în domeniul privat. În plus, depunem plângere penală la Parchet pentru toate înscrisurile false care au fost făcute publice, a declarat Georgiana Teodorescu, avocat asociat la societatea de avocatură Chiuariu și Asociații.

Mai mult, casa de avocatură care-l reprezintă pe Bogdan Chirieac va introduce o acţiune în răspundere civilă delictuală faţă de jurnalistul Liviu Avram, care a publicat un articol conţinând acuzații nefondate la adresa lui Bogdan Chirieac. Chirieac va cere daune morale de 640.000 de dolari de la Avram, la care se adaugă și daune materiale.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...