Bonurile de masă electronice Sodexo vor putea fi folosite la Carrefour, Mega Image şi Profi. Valoarea a crescut la 9,41 lei

Sodexo, jucător de top pe piaţă românească a tichetelor, a intrat în parteneriat cu lanţurile de retail Carrefour, Mega Image şi Profi, unde vor putea fi utilizate noile carduri Sodexo Gusto Pass, tichete de masă în format electronic, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei. Valoarea nominală a tichetelor de masă, indiferent de suport, a crescut la 9,41 lei, începând cu luna mai, de la 9,35 de lei.
Economica.net - mie, 03 iun. 2015, 08:21
Bonurile de masă electronice Sodexo vor putea fi folosite la Carrefour, Mega Image şi Profi. Valoarea a crescut la 9,41 lei

Tichetul de masă este cel mai popular beneficiu extra salarial din România, unde apropape 2 milioane, din cei 4.2 milioane de angajaţi, primesc tichete de masă. Conform legislaţiei din România angajatorii pot acorda salariaţilor cu contract individual de muncă un tichet de masă cu valoarea de 9,41 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată.

Reţelele de comercianţi la care pot fi utilizate cardurile de masă Sodexo Gusto Pass acoperă peste 85% din teritoriul României, scrie Agerpres.

Sodexo intenţionează să fie între primele companii emitente de carduri de masă, oferind astfel angajatorilor şi angajaţilor acestora posibilitatea de a alege între tichete de masă în format electronic şi cele pe hârtie.

Reţeaua noilor carduri de masă Sodexo Gusto Pass include deja peste 2.500 de unităţi de alimentaţie publică, acoperind peste 85% din teritoriul ţării. Reţeaua de comercianţi va fi extinsă constant, astfel că Sodexo va oferi în continuare cea mai mare reţea de afiliere atât pentru tichetele de masă pe suport de hârtie, cât şi pentru cele emise pe card, menţinându-şi poziţia de lider naţional, aşa cum a reuşit în ultimii 16 ani, de când emite în România.

În prezent, reţeaua de comercianţi care acceptă tichetele de masă pe hârtie Gusto Pass include peste 66.500 de unităţi de retail.

‘Cardurile de masă ajută la modernizarea sistemului de tichete valorice din România, oferindu-le companiilor şi angajaţilor acestora posibilitatea de a alege soluţia optimă pentru fiecare. Realizarea primelor parteneriate cu mari retaileri, precum Carrefour, Mega Image şi Profi este o garanţie a faptului că vom oferi cea mai mare reţea de comercianţi pentru noul card de masă Gusto Pass’, declara Jean Istasse, CEO Sodexo România, într-un comunicat remis AGERPRES.

La nivel mondial, grupul Sodexo emite 65%-70% din volumele sale pe carduri.

‘Ne aşteptăm ca tichetele de masă în format electronic să se bucure de real succes şi în România, de aceea, sub conceptul «Tehnology for Humans», obiectivul nostru este să facem nouă tehnologie cât mai simplă pentru consumatorii şi clienţii noştri corporate’, spune Jean Istasse.

Cardurile Sodexo Gusto Pass (tichetele de masă electronice) sunt carduri dedicate exclusiv alocaţiei individuale de hrană a angajaţilor şi pot fi utilizate numai în acele unităţi de alimentaţie publică echipate să accepte carduri şi care au contracte încheiate cu unităţile emitente.

Cardurile Sodexo Gusto Pass sunt emise sub licenţă MasterCard, încorporează tehnologia chip&pin şi sunt contactless.

La momentul achitării alimentelor la comercianţi, cardurile de masă vor fi debitate cu valoarea integrală a produselor cumpărate. Sumele cu care sunt alimentate cardurile de masă vor avea aceeaşi perioada de validitate că şi tichetele de masă pe suport de hârtie. Valoarea nominală a tichetelor de masă, indiferent de suport, este de 9,41 lei, începând cu luna mai, în creştere de la 9,35 de lei.

Emiterea tichetului de masă electronic nu comportă costuri suplimentare pentru angajaţi.

Toate costurile cu tichetele de masă în format electronic vor fi suportate de către angajatori, nu este permisă alimentarea cardului cu alte sume şi nu este permisă retragerea de numerar Sodexo în România.

Grupul Sodexo este prezent în România din 1998 şi are 630 de angajaţi. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 18 miliarde euro la nivel mondial.

 

Dacă optează pentru acordarea tichetelor de masă în format electronic, angajatorii vor alimenta ‘portofelul electronic’ cu valoarea nominală aferentă tichetelor de masă, care va fi folosită exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, nefiind permise ‘operaţiuni de retragere de numerar’.

 

„Studiile de piață din ultima perioadă au demonstrat că era necesară o creștere a valorii nominale a tichetelor de masă pentru a putea acoperi costul unei mese de prânz sănătoase. Este, deci, un pas natural, așteptat atât de către emitenți, cât și de către clienții noștri și angajații lor. Noi suntem pregătiți să emitem tichetele cu noua valoare și, de asemenea, să oferim informațiile legislative și fiscale necesare clienților noștri.”, a declarat Elena Pap, Director General Up România.
În urma unei analize a volumelor tichetelor de masă acordate de către angajatori, efectuată de către Up România, s-a observat o creștere de 3,4% a valorii nominale a tichetelor de masă, faţă de primul trimestru al anului 2014.

 

Analiza a evidențiat şi cele mai importante motive pentru care angajatorii din România aleg tichetele de masă. Acestea sunt: dorința de a motiva, fideliza și recompensa personalul printr-un pachet de beneficii extra-salariale atractiv, dovada aprecierii față de angajat, dar și deductibilitatea fiscală a tichetelor de masă, un avantaj important pentru angajator.


Te-ar mai putea interesa și
Inginerii Continental din Timișoara și Iași dezvoltă Unități Zonale de Control, o nouă componentă-cheie a mașinilor moderne
Inginerii Continental din Timișoara și Iași dezvoltă Unități Zonale de Control, o nouă componentă-cheie a mașinilor ...
Specialiști grupului Continental din România colaborează, în echipe internaționale, pentru dezvoltarea așa-numitelor așa-numitelor Unități Zonale de Control (Zone Control Units - ZCU) pentru......
Parlamentul European a votat în favoare unor noi norme privind îmbunătățirea calității aerului
Parlamentul European a votat în favoare unor noi norme privind îmbunătățirea calității aerului
Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 de voturi pentru, 225 împotrivă şi 17 abţineri, acordul politic provizoriu ...
Lanțul de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și vizează locul doi în topul restaurantelor de tip quick service de pe piața locală
Lanțul de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și vizează locul doi ...
Lanțul românesc de restaurante Spartan a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și mizează ...
ARF: Toate companiile de transport feroviar de călători sunt începând de astăzi integrați și activi în sistemul Ghișeul Unic
ARF: Toate companiile de transport feroviar de călători sunt începând de astăzi integrați și activi în sistemul Ghișeul ...
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi ...