BRD va acorda IMM-urilor credite cu dobândă subvenţionată

BRD Groupe Societe Generale anunţă că va acorda IMM-urilor credite cu dobândă subvenţionată, în valoare de 20 milioane euro, prin parteneriatul cu Fondul European de Investiţii în cadrul iniţiativei JEREMIE.
Economica.net - lun, 20 ian. 2014, 10:48
BRD va acorda IMM-urilor credite cu dobândă subvenţionată

Acesta este cel de-al doilea acord între BRD şi Fondul European de Investiţii, după cel semnat în anul 2004, care privea garantarea creditelor de investiţii destinate IMM-urilor.

Iniţiativa JEREMIE (« Resurse europene comune pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii »), lansată de Comisia Europeană în parteneriat cu Fondul European de Investiţii, permite Statelor Membre şi Regiunilor din Uniunea Europeană să dedice resurse naţionale şi din fonduri structurale pentru a crea instrumente financiare destinate IMM. În România, iniţiativa JEREMIE este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice’, cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Banca anunţă că anul acesta va pune la dispoziţia IMM-urilor interesate de noul instrument JEREMIE finanţări (credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru) în valoare de 20 de milioane de euro, la o dobândă parţial subvenţionată (50% faţă de nivelul standard) şi garanţii reduse.

‘Suntem conştienţi de importanţa IMM-urilor pentru economie şi de aceea ne dorim să oferim produse de finanţare adaptate şi accesibile, precum şi întreaga noastră expertiză întreprinderilor mici şi mijlocii care doresc să îşi dezvolte afacerile’, a spus Bogdan Spuza, director executiv al departamentului Marketing şi Managementul Produselor din cadrul BRD.
BRD Groupe Societe Generale oferă credite acestei categorii de clientelă şi prin intermediul parteneriatelor tradiţionale pe care le-a încheiat cu instituţii financiare europene precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană pentru Investiţii în cadrul unor programe de finanţare destinate în principal sprijinirii IMM-urilor. Volumul total al creditelor acordate de BRD prin intermediul acestor parteneriate se ridică la aproximativ 600 de milioane de euro, dintre care aproximativ 500 de milioane de euro pentru IMM-uri.

BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 900 de unităţi. Banca are peste 2,3 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri şi 1.500 de ATM-uri. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, Dimitar Radev, a declarat joi că aderarea Bulgariei la zona euro ar putea fi amânată pentru sfârşitul anului 2025, în loc să aibă loc la 1......
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful ...
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...