O nouă eră pentru Brico Depot. Britanicii vor lansa serviciul „click and collect” şi vor 35 de magazine

Retailerul de bricolaj Brico Depo, operat de compania britanică Kingfisher, numărul unu la nivel european, se pregăteşte să intre într-o nouă eră pe piaţa din România, după ce a finalizat rebrandingul celor 15 magazine Bricoste. Anul viitor va lansa serviciul de "click and collect" şi este în căutare de terenuri pentru expansiune. Vor 35 de magazine în câţiva ani.
Alina Stanciu - vin, 30 oct. 2015, 12:39
O nouă eră pentru Brico Depot. Britanicii vor lansa serviciul

După 18 luni timp în care au lucrat la rebrandingul magazinelor Bricostore pe care le-au cumpărat în 2013 de la compania franceză Bresson, britanicii de la Kingfisher intră într-o nouă etapă a business-ului pe piaţa din România. Recent, au numit un nou CEO, în persoana francezului Christian Mazauric, care are misiunea de a ajuta la dezvoltarea companiei după ce predecesorul său, Patrick Papot şi-a încheiat misiunea de a transforma Bricostore în Bricodepot şi se pregătesc să lanseze noi servicii şi să continue expansiunea companiei. Astfel, compania va oferi începând de anul viitor un serviciu click and collect care va permite clienţilor să comande online, dar să îşi ridice produsele de la magazinul pe care şi-l aleg.

„Până acum prioritatea noastră a fost de a transforma cele 15 magazine Bricostore în Brico Depot şi atât. Papot a făcut-o în 18 luni nu în patru ani, aşa cum era planul iniţial. Eu am venit în România pentru a implementa un proiect de retail din Franţa, cu menţiunea că România nu este Franţa”, a declarat Mazariuc potrivit căruia Brico Depot trebuie să se adapteze la aceasta piaţă şi să se diferenţieze faţă de competitorii săi, în primul rând prin oferirea de servicii îmbunătăţite clienţilor.

„În România este nevoie să oferi servicii. Românii au nevoie de sfaturi mai mult decât francezii”, mai spune CEO-ul Brico Depot potrivit căruia un magazin online nu ar fi oportun pentru un astfel de business, dar servicii precum „click and collect” sau „drive” ar putea fi. „Ne gândim la click and collect, la drive. Oamenii pot alege  produsele de pe internet, să le plătească online, iar apoi si vină să le ridice din magazine”, explică managerul potrivit căruia Brico Depot România a dezvoltat deja servicii care nu există în Franţa, ca de exemplu livrarea la domiciul sau posibilitatea de a cumpăra cu credit.

Vor 35 de magazine

În ceea ce priveşte planurile de expansiune, compania vrea să acopere piaţa locală cu 35 de magazine „în câţiva ani”. Anul viitor nu vor deschide însă niciun magazin nou, dar sunt deja în căutare de teren pentru noile locaţii. „Pentru anul viitor nu avem în plan să deschidem un alt magazin, dar avem pentru 2017”, spune Mazauric care se va concentra anul care vine pe dezvoltarea serviciilor oferite de Brico Depot clienţilor.  Mazariuc mai spune că potenţialul pentru România este de 50 demagazine. În ceea ce priveşte noile locaţii pe care Brico Depot le are în vizor, managerul susţine că momentan va merge acolo unde nu există încă acest brand şi că treptat va acoperi şi oraşele mai mici.

Investiţia într-un magazin Brico Depot variază între 6 şi 10 milioane de euro.

Managerul estimează pentru anul acesta o creştere a cifrei de afaceri de două cifre şi o creştere a numărului de angajaţi pentru a susţine îmbunătăţirea serviciilor. 

Ce se va întîmpla cu vechile magazinele

În perioada de transformare a magazinelor Bricostore în Brico Depot, compania a anunţat de mai multe ori că vrea să închirieze spaţiile rămase libere în magazinele Bricostore de mari dimensiuni (ca de exemplu Bricostore Băneasa), conceptul Brico Depot presupunând mai puţine produse (12.000 fata) şi implicit mai puţin spaţiu. Acum, managerul Brico Depot România susţine că spaţiul în plus trebuie subînchiriat pentru că el aduce costuri.

Potrivit lui Mazauric, magazinele cu cele mai mari vânzări ale Brico Depot sunt Pantelimon şi Băneasa. 

Compania avea anul trecut o cotă de 6,5% dintr-o piaţă pe care o estimează acum la 2 miliarde de euro, incluzând piaţa gri. „Anul acesta piaţa a crescut cu 2-3%”, a mai declarat managerul Brico Depot.

Principalii competitori ai Brico Depot sunt Dedeman, Arabesque, Ambient, Praktiker, Hornbach, Leroy Merlin.

Brico Dépôt a fost înființat în 1993 în Reims (Franța). Are în prezent 112 de magazine în Franța și 24 în Spania. Brico Depôt vizează în primul rând pasionaţii DIY și constructorii profesionişti. Este bazat pe un format de preț scăzut, care oferă clienţilor produsele esențiale pentru DIY și proiecte de renovare, disponibile în cantităţi mari, dar şi pentru şantierele de construcție.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...