Bundesliga a stabilit un nou record de cheltuieli chiar înainte de finalul perioadei de transferuri

Cluburile din Bundesliga au cheltuit aproape 100 de milioane de euro în perioada de transferuri de iarna, o suma considerata un record pentru aceasta etapa de achizitii si înainte chiar de expirarea termenului, programat marti la miezul noptii, informeaza AFP.
Economica.net - mie, 01 feb. 2017, 05:01

Precedentul record hibernal pentru campionatul Germaniei de prima divizie era de aproximativ 65 milioane euro, cheltuiti în sezonul 2014/2015 de catre cele 18 cluburi din primul esalon. Marti, la prânz, cu câteva ore înainte de încheierea perioadei de mercato, pragul de 100 de milioane de euro era aproape atins, conform calculelor agentiei sportive SID, filiala germana a AFP.

Liderii acestor cheltuieli sunt jamaicanul Leon Bailey (12 milioane, de la Genk la Leverkusen), suedezul Alexander Isak (10 milioane, de la AIK la Dortmund), francezul Dayot Upamecano (10 milioane, de la Salzburg la Leipzig), jucatori cu vârste de 19, 17 si, respectiv, 18 ani.

Daca se adauga si olandezul de 20 de ani Riechedly Bazoer (12 milioane, de la Ajax la Wolfsburg) si brazilianul în vârsta de 21 de ani Walace (9 milioane, de la Porto Alegre la Hamburg), se poate constata ca mai mult de jumatate din suma totala cheltuita de Bundesliga a fost alocata pentru cinci jucatori care trebuie sa creasca, fara o siguranta a recuperarii investitiei.

Clubul care a alocat cea mai mare suma a fost Wolfsburg, care a cheltuit 33 milioane euro în încercarea de a-si salva sezonul marcat de meciuri dezastruoase. Pe locul 14 în clasament cu doar patru puncte avans fata de prima retrogradabila, VfL a folosit banii primiti în urma vânzarii lui Julian Draxler la Paris SG (aproximativ 40 milioane euro) pentru a aduce cinci noi jucatori, între care internationalul francez Paul-Georges Ntep (Rennes).

Acest record de cheltuieli a fost pulverizat în ciuda faptului ca Bayern Munchen, cel mai bogat club din Germania, a ramas în umbra dupa ce nu a transferat niciun jucator. Campioana en titre s-a multumit, în schimb, sa anunte venirea a doi internationali germani de la Hoffenheim pentru sezonul viitor: Niklas Sule (20 milioane) si Sebastian Rudy (liber de contract).

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la vot sâmbătă, "nu va putea să schimbe nimic" în ceea ce priveşte......
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...