Capitalul uman şi potenţialul pe care România le poate oferi în IT sunt foarte bogate – Capannelli, Banca Mondială

Specialiştii români din sectorul IT sunt unii dintre cei mai buni, dar 40% din populaţie nu a folosit niciodată Internetul, a declarat Elisabetta Capannelli, country manager pentru România şi Ungaria la Banca Mondială, într-o conferinţă de specialitate.
Economica.net - mar, 07 mart. 2017, 09:12
Capitalul uman şi potenţialul pe care România le poate oferi în IT sunt foarte bogate - Capannelli, Banca Mondială

‘România trebuie să se concentreze pe competenţele digitale pentru a scădea decalajul. Româna este a doua limbă vorbită la birourile Microsoft din lume, iar specialiştii IT români sunt dintre cei mai buni din companiile mari. Unele dintre cele mai populare aplicaţii pe care le folosim pe telefoane sunt dezvoltate de români. Capitalul uman pe care ţara îl poate oferi şi potenţialul sunt foarte bogate. Dar este, de asemenea, un paradox pe care îl vedem aici, anume că România are unul dintre cele mai mici procente de utilizatori obişnuiţi de Internet din UE, fiind de 56%, iar 40% din populaţia română nu a folosit niciodată Internetul’, a spus Capannelli.

Ea a reamintit că România se află în topul ţărilor din lume în ceea ce priveşte Internetul de mare viteză, fiind peste media UE.

‘Diferenţa privind numărul de conexiuni la Internet între mediul rural şi urban rămâne foarte mare. Ceea ce vedem azi este că România se află pe locul 26 din cele 28 din UE la acoperirea Internetului în bandă largă. Penetrarea broadband vizează doar 63% din populaţie, ceea ce include o parte importantă din mediul rural. Guvernul trebuie să crească penetrarea de la 63%, la 70% până în 2020. Este o ţintă grea de atins. 2020 este după colţ şi multe trebuie făcute aici’, a mai arătat oficialul Băncii Mondiale.

De asemenea, a precizat că ‘nu este posibil pentru sectorul privat să crească la viteza la care speram pentru a oferi locuri de muncă, oportunităţi pentru români, fără ca adminstraţia publică să se modernizeze’.

‘Pentru a se întâmpla acest lucru, strategia naţională pentru agenda digitală are obiective bune, dar trebuie implementată’, a mai arătat Capannelli.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...